Prajitura cu morcov si gem de prune ( de post)

DSC01461
DSC01469




Ingrediente 10 linguri morcov ras marunt
                      10 linguri ulei
                      10 linguri zahar
                      1,5 plicuri praf de copt
                       gem
Se amesteca morcovul cu zaharul si uleiul. Apoi se adauga faina( amestecata cu praful de copt),cat cuprinde ca sa iasa un aluat din care sa se intinda trei foi. Se intinde o foaie, se unge cu gem ,se pune a doua foaie iar gem si ultima foaie(se inteapa foile cu o furculita),se coace la foc moderat,cand e  gata se pune deasupra ciocolata topita in care se adauga putin ulei(sau orice glazura).

8 commenti:

  1. E o idee minunata. Morcovul in dulciuri a devenit foarte folosit. Pup!

    RispondiElimina
  2. mmmmmmmmm.......doamna ma faceti sa salivez la fiecare postareee!!!!! Nu e posibil asa ceva!!!!ACusik iau avionu'si vin sa va pap plajitulicileeeeee toateeee!!!!!!va pup

    RispondiElimina
  3. o retete foarte interesanta .nu cred sa fi mancat ceva asemanator.o zi minunata

    RispondiElimina
  4. Quanta farina? :) sono davvero deliziosi questi traci di torta!

    RispondiElimina
  5. Ce tentant suna...si am mai auzit de aluat cu morcovi dar inca n-am gustat...te-am pupat!!!

    RispondiElimina
  6. vickyart metti farina quanto basta per fare un impasto buono da stendere con il matarello,se ti posso aiutare oggi ho fato di nuovo la ricetta,solo che ho messo 15 cucchiai di farina,zucchero e olio, invece di 10 e farina circa 500gr,un bacione

    RispondiElimina
  7. fetelor incercati acest dulce,cu morcov, e ca un gerbeaux daca mai puneti si nuca

    RispondiElimina
  8. Imi plac aluaturile de acest gen.Imi inchipui cat de buna trebuie sa fie si prajitura asta. Foile se coc odata cu umplutura,inteleg.

    RispondiElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails