Passa ai contenuti principali

Fursecuri "ninse"

DSC01668
DSC01638
DSC01687
DSC01649
Ingrediente-2 oua
         60gr unt
100gr zahar
200gr ciocolata  de preferinta amaruie
vanilie sau rom dupa preferinta
200gr faina
1 lingurita praf copt
un praf sare
Modul de preparare-se topeste ciocolata si se amesteca cu untul moale si zaharul,ciocolata nu trebuie sa fie fierbinte,se adauga ouale unul cata unul,separat se amesteca faina cu sarea si praful de copt care se adauga peste compozitia cu ciocolata,se lasa la frigider 1-2 ore sa se intareasca si apoi se fac mingi de marimea unei nuci si se dau prin zahar pudra,se coc la foc moderat ptr circa 10 minute

Commenti

  1. Is si la mine pe lista.Tare faine.
    Seara frumoasa sa ai, pup.

    RispondiElimina
  2. Arata splendid. Si ca orice dulce care arata bine, sunt convins ca si gustul este pe masura. Felicitari.

    RispondiElimina
  3. am vazut ceva asemanator pe blog-ul Laurei Adamache.sunt foarte faine.am sa le incerc.o seara minunata!

    RispondiElimina
  4. Conosco questi biscotti ma non ho mai provato a farli. Sono belli da vedere! Brava!!

    RispondiElimina
  5. sant usor de facut,aspectuase si economice pot sa zic
    titty prova a farli,sono buonissimi

    RispondiElimina
  6. vleaau si euuuuuuuu!!!!!vleauu si eu!!!!!....arata suuuper bineeeee!!!!!!cred ca o sa le incerc si eu!!!! va pupicesc!!!

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Mucenici de post

Ingrediente-1kg faina,o lingurita rasa sare,300gr zahar,40 gr drojdie proaspata,3 linguri ulei de masline si apa(lapte de soia) cat cuprinde pentru a face un aluat potrivit de moale,coaja rasa de la o lamaie,esenta de vanilie,pentru uns miere si nuca macinata( eu am facut simpli dar am si umplut cu rahat sau cu nuca amestecata cu cacao,zahar si rom,ca la cozonac)