Passa ai contenuti principali

Snitele din flori de dovlecei(eu le-am facut de post)

DSC09683
DSC09680
DSC09665
Se fac exact ca si cele de carne,se spala bine florile de dovlecei,se usuca cu un servetel,separat se face un aluat ca o smantana de dens din ou,faina ,lapte,sare,piper(eu l-am facut de post-din faina,lapte de soia,sare ,piper),se dau florile prin aluat si se prajesc in ilei,se scot pe un servetel.

Commenti

  1. Mi piacciono tanto questi fiori di zucchine. Anche noi in Italia li facciamo. I'm following you from Rome! Delicious!

    RispondiElimina
  2. grazie ciccia,sono buonissimi,ma mi dispiace che io non pssso scriverti commenti sul tuo blog,ti seguo comunque da genova,un bacione

    RispondiElimina
  3. Recunosc,nu am facut dar arata delicios!

    RispondiElimina
  4. teo noua ne place ,acum depinde de gustul fiecaruia,nu e rau sa incerci o data,am mai facut snitele si din alte legume sau fructe cum sant merele

    RispondiElimina
  5. Bine te-am regasit!!!!Sper ca te-ai odihnit si incarcat bateriile!Reteta-mi place foarte mult dar eu nu le-am facut niciodata de post...iar sotul meu e innebunit dupa ele...
    Te-am pupat si-ti doresc o saptamana minunata!!!

    RispondiElimina
  6. buna,frumos aranjament,arata super,demult vreau sa fac,nu am gasit inca flori,nu stiu ce gust au,cred ca sant bune,o zi buna

    RispondiElimina
  7. petronela ma bucur ca mi-am reluat programul meu obisniut,vacanta in tara a fost cam obositoare,mereu pe drumuri,si noua e plac mult,crocante...o saptamana plina de sanatate

    RispondiElimina
  8. ina noua ne plac,incearca sa vezi daca sant pe placul tau,te pup

    RispondiElimina
  9. Nu am incercat niciodata... de aratat arata tare bine ale tale!!...

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Prajiturica cu albusuri si mac

Am facut prajitura cu galbenusuri acum e randul albusurilor care au ramas ,si asa cu 11 oua am facut doua delicioase prajiturele
Ingrediente-8 albusuri 200gr zahar 100gr mac 100gr nuca cocos 4 linguri pline cu faina un plic praf copt(15 gr) un praf sare Modul de preparare-de bat bine albusurile spuma cu un praf sare,se aduga apoi zaharul,separat se amesteca faina cu macul si nuca de cocos si toate acestea se aduga peste albusuri,se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copr. Crema-500ml lapte 3 linguri pline cu faina un praf sare 275 gr zahar 200gr margarina sau unt Se amesteca cu grija laptele cu faina ca sa nu faca cocoloase,se aduga zaharul si se pune la fiert pana se ingroasa,se adauga esenta vanilie ,si cand e calduta se adauga untul,se taie blatul in doua si se pune crema.