Passa ai contenuti principali

Rulada din piept de curcan cu prune uscate

DSC01125
DSC01126
DSC01124Am vazut in multe parti reteta asta dar cu prune si sunculita,fiind pentru cina pregatita m-am gandit sa o modific un pic,in loc de sunculita am pus branzica,mai usor de digerat .
Ingrediente-un piept de curcan taiat ca pentru snitele,prune uscate,sare,piper,branza topita,triungiuri,sul sau eu am pus philadelphia,cateva boabe de mazare pentru a varia un pic culorile
Am batut un pic carnea am sarat-o si piparat-o , am pus un strat de branza peste care am pus prunele si boabe de mazare,am rulat-o si am legat-o .Se pregateste o tava cu un pic de ulei de masline,un pahar de vin alb,doua capatane de usturoi intregi,cativa cartofi si se adauga rulada de carne,se coace la foc moderat
.

Commenti

  1. Arata grozav, trebuie sa fie tare buna !

    RispondiElimina
  2. Ce prezentare frumoasa. Cred ca este foarte buna.
    Pupici si o seara frumoasa!

    RispondiElimina
  3. Oau ce buna poate fi, arata tare apetisant, super prezentare! Acela este sosul format sau sos pregatit separat?

    RispondiElimina
  4. Arata foarte bine! Mie îmi place mult combinatia asta!
    Pupici :*

    RispondiElimina
  5. multumesc tuturor,incercati rulada asta si cred eu o sa va placa,sosul e o glazura de otet balsamic,asa l-am cumparat(se poate face si in casa din otet balsamic se fierbe pana cand scade bine si devine o glazura),eu de cand l-am descoperit il am mereu in casa,e bun aproape cu orice,pe salate,pe paste,pe carnuri...o zi buna tuturor

    RispondiElimina
  6. ce fain arata!!!cred ca este delicioasa.o zi minunata!

    RispondiElimina
  7. Excelenta prezentare.
    O seara minunata!

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Mucenici de post

Ingrediente-1kg faina,o lingurita rasa sare,300gr zahar,40 gr drojdie proaspata,3 linguri ulei de masline si apa(lapte de soia) cat cuprinde pentru a face un aluat potrivit de moale,coaja rasa de la o lamaie,esenta de vanilie,pentru uns miere si nuca macinata( eu am facut simpli dar am si umplut cu rahat sau cu nuca amestecata cu cacao,zahar si rom,ca la cozonac)