Passa ai contenuti principali

Pasta rece pentru zile fierbinti

6
O pasta buna pe care eu o fac vara in zilele fierbinti foarte des,nu trebuie foc mult,pastele sant paste proaspete se fierb in putin timp iar celelalte ingrediente nu necesita fierbere,sper sa va placa.


10
94
2
Ingrediente-300gr pasta ( tagliatelle ),3-4 rosii,2 cuti ton,2 mozzarelle,busuioc,eu nu am avut proaspat si am pus uscat,ulei de masline,sare,piper cine doreste,cateva masline daca va plac.Se taie cubulete rosiile si mozzarella,se presara peste ele putina sare si ulei de masline,se fierb pastele in apa cu sare,se scurg si se amesteca cu rosiile ,mozzarella si tonul,se adauga dupa gust piper,sare si ulei de masline si busuioc,se servesc alaturi de un pahar de vin rece

Commenti

  1. Ce bine arata..sunt pe gustul meu...cu ton ,mozzarella si rosii !
    bacioni

    RispondiElimina
  2. Arata tare bine.Cred ca este si buna tare.Pup! P.S.Te-am trecut la lista mea de bloguri.

    RispondiElimina
  3. Cum sa nu imi placa o asa bunaciune?
    O saptamana frumoasa!

    RispondiElimina
  4. Ador tagliatelle!Mi se par grozave in orice combinatie!Pupici!

    RispondiElimina
  5. doamna draga cred ca o sa incerc si eu aceasta reteta....ca prea bine arata!!!!faceti niste lucruri minunate....!!!!si cred ca numai oamenii buni sunt in stare sa faca minuni!!!..va pup.ssi..va urmaresc in continuare cu mare drag!!

    RispondiElimina
  6. Stiu ca-i o mare bunatate ,simpla si foarte gustoasa...o fac si eu foaaaarte des vara!
    Pupici si o zi placuta!!!

    RispondiElimina
  7. Immagino che sia buonissima! :)

    RispondiElimina
  8. Che bel piatto cara! sono riuscita a passare! un abbraccio!

    RispondiElimina
  9. mersi ,chiar au fost apreciate si toate mancate

    RispondiElimina
  10. delicioase pe canicula !!!!

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Prajiturica cu albusuri si mac

Am facut prajitura cu galbenusuri acum e randul albusurilor care au ramas ,si asa cu 11 oua am facut doua delicioase prajiturele
Ingrediente-8 albusuri 200gr zahar 100gr mac 100gr nuca cocos 4 linguri pline cu faina un plic praf copt(15 gr) un praf sare Modul de preparare-de bat bine albusurile spuma cu un praf sare,se aduga apoi zaharul,separat se amesteca faina cu macul si nuca de cocos si toate acestea se aduga peste albusuri,se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copr. Crema-500ml lapte 3 linguri pline cu faina un praf sare 275 gr zahar 200gr margarina sau unt Se amesteca cu grija laptele cu faina ca sa nu faca cocoloase,se aduga zaharul si se pune la fiert pana se ingroasa,se adauga esenta vanilie ,si cand e calduta se adauga untul,se taie blatul in doua si se pune crema.