Passa ai contenuti principali

Pasta rece pentru zile fierbinti

6
O pasta buna pe care eu o fac vara in zilele fierbinti foarte des,nu trebuie foc mult,pastele sant paste proaspete se fierb in putin timp iar celelalte ingrediente nu necesita fierbere,sper sa va placa.


10
94
2
Ingrediente-300gr pasta ( tagliatelle ),3-4 rosii,2 cuti ton,2 mozzarelle,busuioc,eu nu am avut proaspat si am pus uscat,ulei de masline,sare,piper cine doreste,cateva masline daca va plac.Se taie cubulete rosiile si mozzarella,se presara peste ele putina sare si ulei de masline,se fierb pastele in apa cu sare,se scurg si se amesteca cu rosiile ,mozzarella si tonul,se adauga dupa gust piper,sare si ulei de masline si busuioc,se servesc alaturi de un pahar de vin rece

Commenti

  1. Ce bine arata..sunt pe gustul meu...cu ton ,mozzarella si rosii !
    bacioni

    RispondiElimina
  2. Arata tare bine.Cred ca este si buna tare.Pup! P.S.Te-am trecut la lista mea de bloguri.

    RispondiElimina
  3. Cum sa nu imi placa o asa bunaciune?
    O saptamana frumoasa!

    RispondiElimina
  4. Ador tagliatelle!Mi se par grozave in orice combinatie!Pupici!

    RispondiElimina
  5. doamna draga cred ca o sa incerc si eu aceasta reteta....ca prea bine arata!!!!faceti niste lucruri minunate....!!!!si cred ca numai oamenii buni sunt in stare sa faca minuni!!!..va pup.ssi..va urmaresc in continuare cu mare drag!!

    RispondiElimina
  6. Stiu ca-i o mare bunatate ,simpla si foarte gustoasa...o fac si eu foaaaarte des vara!
    Pupici si o zi placuta!!!

    RispondiElimina
  7. Che bel piatto cara! sono riuscita a passare! un abbraccio!

    RispondiElimina
  8. mersi ,chiar au fost apreciate si toate mancate

    RispondiElimina
  9. delicioase pe canicula !!!!

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.

Prajiturica cu albusuri si mac

Am facut prajitura cu galbenusuri acum e randul albusurilor care au ramas ,si asa cu 11 oua am facut doua delicioase prajiturele Ingrediente-8 albusuri 200gr zahar 100gr mac 100gr nuca cocos 4 linguri pline cu faina un plic praf copt(15 gr) un praf sare Modul de preparare-de bat bine albusurile spuma cu un praf sare,se aduga apoi zaharul,separat se amesteca faina cu macul si nuca de cocos si toate acestea se aduga peste albusuri,se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copr. Crema-500ml lapte 3 linguri pline cu faina un praf sare 275 gr zahar 200gr margarina sau unt Se amesteca cu grija laptele cu faina ca sa nu faca cocoloase,se aduga zaharul si se pune la fiert pana se ingroasa,se adauga esenta vanilie ,si cand e calduta se adauga untul,se taie blatul in doua si se pune crema.