Un aluat simplu din 1/2 kg faina,un cub drojdie(25gr),o lingurita rasa sare,apa calduta cat e necesar ca sa iasa un aluat moal,mai moale ca la cozonac,o lingura zahar,ulei pentru a le praji si sirop facut din parti egale de apa,zahar si miere( fiert).Se face un aluat si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul,se fac apoi bilute cu mainile unse cu ulei si se prajesc in ulei,se scot pe un servetel si se pune peste ele acel sirop cu miere,deasupra se pune scortisoara si susan sau nuca macinata
Simplu foarte simplu de facut dar zmeura ii confera un gust deosebit,este acelasi aluat de la muffins pe care le-am facut aneterior doar ca am copt separat doia foi si le-am unit cu gem de zmeura. Ingrediente 250 gr faina,160 gr zahar,8 gr praf copt,250 ml apa minerala,30 ml ulei floarea soarelui ,coaja rasa de la o lamaie,esenta vanilie ,un praf sare si gem de zmeura. am facut aceasta reteta de doua ori si am copt separat 2 foi
Dar faine mai sunt gogoselele tale!Un dulce simplu si gustos!Pupici!
RispondiEliminaSimplu si-mi imaginez ca foarte bune!O idee minunata.
RispondiEliminaTe pup si o seara placuta!!!
Am vazut pe Euforia ceva asemanator si ma gandeam sa fac si eu , mi-ai adus aminte de ei !
RispondiEliminaBuenísimo, tiene que estar buenísimo.
RispondiEliminamuchos besos
fetelor chia ca au fost bune,am auzit mai demult de ele dar nicidata nu le venea randul
RispondiEliminaMmmmm,da bine mai arata!
RispondiEliminaPupici!
Am venit sa caut poze cu locurile pe care le-ai vazut in vacanta dar nu le gasesc ,nu ai postat?
RispondiEliminaAcuma insa ma delectez cu cateva gogosele ........mmm...........multumesc!
Pup si o zi frumoasa!