Passa ai contenuti principali

Cornuri pufoase cu mere si aroma de scortisoara( de post)




DSC09452


DSC09422


DSC09423



Pofta de dulce,postul Sf. Marii....o idee care a fost acceptata de ai mei--cornulete pufoase umplute cu mere si aroma de scortisoara.Reteta la repezeala cu ce aveam in casa si fara cantar,din ochi,un aluat din circa 1kg faina,25gr drojdie proaspata dizolvata in putin lapte de soia si zahar,un praf sare,coaja de lamaie,rom,vanilie,cca 100gr margarina moale,zahar dupa gustul fiecaruia pentru ca eu am pus din ochi toate framantate si adaug lapte de soia caldut cat cere faina ca sa iasa un aluat numai bun de intns.Umplutura mera rase pe razatoarea mare cu zahar si scortisoara,necalite,daca au zeama multa se scurg un pic.Dupa ce aluatul a dospit cca 1 ora se fac cornuletele si se lasa iar la dospit in tava 1 1/2 -2 ore,se cos la foc moderat,cand sant gata se ung cu miere si se presara zahar sau altceva dupa preferinte.

Commenti

  1. Ce bunute ar fi dimineta la ceai cornurile tale!Pupici!

    RispondiElimina
  2. Oh, what a delight. They're lovely. Bravissima! I love sweets. I'm following you from Rome!

    RispondiElimina
  3. Ce pufosenie avem noi aici, cred ca au fost tare bune aceste cornuri!

    RispondiElimina
  4. Questi panini sono deliziosi! Ti seguo da Roma. Il tuo blog è bellissimo, a me piacciono i dolci!

    RispondiElimina
  5. Bun revenit!Vad ca ai aparut cu forte noi!
    Tare frumoase si pufoase cornuletele!
    Pupici :*

    RispondiElimina
  6. multumesc tuturor, au fost bune chiar daca au fost de post

    ciccia non riesco a lasciarti dei messaggi sul tuo blog,ti seguo da genova,un bacione

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Prajiturica cu albusuri si mac

Am facut prajitura cu galbenusuri acum e randul albusurilor care au ramas ,si asa cu 11 oua am facut doua delicioase prajiturele
Ingrediente-8 albusuri 200gr zahar 100gr mac 100gr nuca cocos 4 linguri pline cu faina un plic praf copt(15 gr) un praf sare Modul de preparare-de bat bine albusurile spuma cu un praf sare,se aduga apoi zaharul,separat se amesteca faina cu macul si nuca de cocos si toate acestea se aduga peste albusuri,se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copr. Crema-500ml lapte 3 linguri pline cu faina un praf sare 275 gr zahar 200gr margarina sau unt Se amesteca cu grija laptele cu faina ca sa nu faca cocoloase,se aduga zaharul si se pune la fiert pana se ingroasa,se adauga esenta vanilie ,si cand e calduta se adauga untul,se taie blatul in doua si se pune crema.