Cornuri pufoase cu mere si aroma de scortisoara( de post)




DSC09452


DSC09422


DSC09423



Pofta de dulce,postul Sf. Marii....o idee care a fost acceptata de ai mei--cornulete pufoase umplute cu mere si aroma de scortisoara.Reteta la repezeala cu ce aveam in casa si fara cantar,din ochi,un aluat din circa 1kg faina,25gr drojdie proaspata dizolvata in putin lapte de soia si zahar,un praf sare,coaja de lamaie,rom,vanilie,cca 100gr margarina moale,zahar dupa gustul fiecaruia pentru ca eu am pus din ochi toate framantate si adaug lapte de soia caldut cat cere faina ca sa iasa un aluat numai bun de intns.Umplutura mera rase pe razatoarea mare cu zahar si scortisoara,necalite,daca au zeama multa se scurg un pic.Dupa ce aluatul a dospit cca 1 ora se fac cornuletele si se lasa iar la dospit in tava 1 1/2 -2 ore,se cos la foc moderat,cand sant gata se ung cu miere si se presara zahar sau altceva dupa preferinte.

6 commenti:

  1. Ce bunute ar fi dimineta la ceai cornurile tale!Pupici!

    RispondiElimina
  2. Oh, what a delight. They're lovely. Bravissima! I love sweets. I'm following you from Rome!

    RispondiElimina
  3. Ce pufosenie avem noi aici, cred ca au fost tare bune aceste cornuri!

    RispondiElimina
  4. Questi panini sono deliziosi! Ti seguo da Roma. Il tuo blog è bellissimo, a me piacciono i dolci!

    RispondiElimina
  5. Bun revenit!Vad ca ai aparut cu forte noi!
    Tare frumoase si pufoase cornuletele!
    Pupici :*

    RispondiElimina
  6. multumesc tuturor, au fost bune chiar daca au fost de post

    ciccia non riesco a lasciarti dei messaggi sul tuo blog,ti seguo da genova,un bacione

    RispondiElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails