Passa ai contenuti principali

Placinta cu iaurt



DSC08943


DSC08926


DSC08939


Ingrediente-1/2 pachet foi placinta,8 oua,750ml iaurt,8 linguri zahar,100gr stafide,,zahar vanilat,unt pentru uns tava si foile.
Se bat ouale cu zaharul si vanilia pana se albesc un pic,se adauga iaurtul si stafidele .Se unge o tava cu unt topit,se pun patru foi  de palcinta una cate una unsa cu unt topit,se pune compozitia de iaurt iar deasupra se mai pun patru foi,una cate una unse cu unt topit,se unge si ultima foaie si se presara  zahar tos,se coace la foc moderat.reteta am luat-o de pe blogul davella culinar careia ii multumesc

Commenti

  1. danutza e super buna,nu regreti ca o faci ,regreti ca nu poti sa te opresti din macat

    RispondiElimina
  2. Sunt foi philo(filo), nu?Eu nu le mai gasesc in zona.E placinta mea preferata!

    RispondiElimina
  3. Am fost la Daniela si-am mancat bruschette si am venit la desert...ce rumenita si invitanta...sigur o minunatie!!!Adevarat e super buna,am facut-o anul trecut!
    Te pup si o seara placuta!!!

    RispondiElimina
  4. Vai ce buna trebuie sa fie! De cand tot zic ca vreau sa fac o placinta cu iaurt si nu am reusit inca :-(
    Trebuie sa o fac si eu neaparat!!
    bacioni ,weekend placut!
    Bianca parca anul asta termina cl.a VIII a ? Bafta la examene ,stiu ca au inceput de joi.

    RispondiElimina
  5. lilly da sant foi filo,si la mine se gasesc greu,stii unde le gasesti intreaba la magazinele de surgelati,eu le-am avut din tarala congelator,e buna tare placinta asta,e prima data cand am facut-o si am sa o mai fac,o sambata placuta

    RispondiElimina
  6. petronela acum m-am convins si eu ca tare buna,usor de facut si aspectuasa,o sambata excelenta

    RispondiElimina
  7. nicoleta asa facem si eu tot amanam sa o fac,o vedeam la altii pe net o apreciam dar niciodata nu-i venea randul,acum ca am facut-o indemn si pe altii s o faca,e buna tare,bianca a terminat clasa a VII,la anul avem hopul,te pup si o sambata minunata

    RispondiElimina
  8. Mmmm, ce bunatate!!! Arata tare bine si cred ca e delicioasa!
    weekend placut!

    RispondiElimina
  9. Que pinta mas rica tiene esta tarta.Enhorabuena.
    Besitos

    RispondiElimina
  10. super,simplu si sigur bun,trebue sa fac si eu,multumesc pentru postare

    RispondiElimina
  11. Ciaoo...molto bello il tuo blog..
    Grazie per esserti unita al mio blog..
    vorrei fare lo stesso..ma ho problemi col pc..
    Verro' a trovarti lo stesso!!
    Ciaooo

    RispondiElimina
  12. Arata superb! Si sigur e un deliciu!!!

    RispondiElimina
  13. O bunatate!! cat imi place placinta cu iaurt!! .. si facusi tu dulceata de cirese, si nu faci nici o prajiturica pentru provocare?? ;)) eu inca te mai astept :) Pupici

    RispondiElimina
  14. foarte simpla reteta dar rezulatul e atat de apetisant!felicitari

    RispondiElimina
  15. Daaaa,este o placeinta ce la mine se mananca foarte bine,am facut-o de mai multe ori,este grozava!
    O zi minunata!

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Mucenici de post

Ingrediente-1kg faina,o lingurita rasa sare,300gr zahar,40 gr drojdie proaspata,3 linguri ulei de masline si apa(lapte de soia) cat cuprinde pentru a face un aluat potrivit de moale,coaja rasa de la o lamaie,esenta de vanilie,pentru uns miere si nuca macinata( eu am facut simpli dar am si umplut cu rahat sau cu nuca amestecata cu cacao,zahar si rom,ca la cozonac)