Passa ai contenuti principali

Placinta cu iaurt



DSC08943


DSC08926


DSC08939


Ingrediente-1/2 pachet foi placinta,8 oua,750ml iaurt,8 linguri zahar,100gr stafide,,zahar vanilat,unt pentru uns tava si foile.
Se bat ouale cu zaharul si vanilia pana se albesc un pic,se adauga iaurtul si stafidele .Se unge o tava cu unt topit,se pun patru foi  de palcinta una cate una unsa cu unt topit,se pune compozitia de iaurt iar deasupra se mai pun patru foi,una cate una unse cu unt topit,se unge si ultima foaie si se presara  zahar tos,se coace la foc moderat.reteta am luat-o de pe blogul davella culinar careia ii multumesc

Commenti

  1. danutza e super buna,nu regreti ca o faci ,regreti ca nu poti sa te opresti din macat

    RispondiElimina
  2. Sunt foi philo(filo), nu?Eu nu le mai gasesc in zona.E placinta mea preferata!

    RispondiElimina
  3. Am fost la Daniela si-am mancat bruschette si am venit la desert...ce rumenita si invitanta...sigur o minunatie!!!Adevarat e super buna,am facut-o anul trecut!
    Te pup si o seara placuta!!!

    RispondiElimina
  4. Vai ce buna trebuie sa fie! De cand tot zic ca vreau sa fac o placinta cu iaurt si nu am reusit inca :-(
    Trebuie sa o fac si eu neaparat!!
    bacioni ,weekend placut!
    Bianca parca anul asta termina cl.a VIII a ? Bafta la examene ,stiu ca au inceput de joi.

    RispondiElimina
  5. lilly da sant foi filo,si la mine se gasesc greu,stii unde le gasesti intreaba la magazinele de surgelati,eu le-am avut din tarala congelator,e buna tare placinta asta,e prima data cand am facut-o si am sa o mai fac,o sambata placuta

    RispondiElimina
  6. petronela acum m-am convins si eu ca tare buna,usor de facut si aspectuasa,o sambata excelenta

    RispondiElimina
  7. nicoleta asa facem si eu tot amanam sa o fac,o vedeam la altii pe net o apreciam dar niciodata nu-i venea randul,acum ca am facut-o indemn si pe altii s o faca,e buna tare,bianca a terminat clasa a VII,la anul avem hopul,te pup si o sambata minunata

    RispondiElimina
  8. Mmmm, ce bunatate!!! Arata tare bine si cred ca e delicioasa!
    weekend placut!

    RispondiElimina
  9. Que pinta mas rica tiene esta tarta.Enhorabuena.
    Besitos

    RispondiElimina
  10. super,simplu si sigur bun,trebue sa fac si eu,multumesc pentru postare

    RispondiElimina
  11. Ciaoo...molto bello il tuo blog..
    Grazie per esserti unita al mio blog..
    vorrei fare lo stesso..ma ho problemi col pc..
    Verro' a trovarti lo stesso!!
    Ciaooo

    RispondiElimina
  12. Arata superb! Si sigur e un deliciu!!!

    RispondiElimina
  13. O bunatate!! cat imi place placinta cu iaurt!! .. si facusi tu dulceata de cirese, si nu faci nici o prajiturica pentru provocare?? ;)) eu inca te mai astept :) Pupici

    RispondiElimina
  14. foarte simpla reteta dar rezulatul e atat de apetisant!felicitari

    RispondiElimina
  15. Daaaa,este o placeinta ce la mine se mananca foarte bine,am facut-o de mai multe ori,este grozava!
    O zi minunata!

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.

Prajiturica cu albusuri si mac

Am facut prajitura cu galbenusuri acum e randul albusurilor care au ramas ,si asa cu 11 oua am facut doua delicioase prajiturele Ingrediente-8 albusuri 200gr zahar 100gr mac 100gr nuca cocos 4 linguri pline cu faina un plic praf copt(15 gr) un praf sare Modul de preparare-de bat bine albusurile spuma cu un praf sare,se aduga apoi zaharul,separat se amesteca faina cu macul si nuca de cocos si toate acestea se aduga peste albusuri,se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copr. Crema-500ml lapte 3 linguri pline cu faina un praf sare 275 gr zahar 200gr margarina sau unt Se amesteca cu grija laptele cu faina ca sa nu faca cocoloase,se aduga zaharul si se pune la fiert pana se ingroasa,se adauga esenta vanilie ,si cand e calduta se adauga untul,se taie blatul in doua si se pune crema.