Passa ai contenuti principali

Gem de cirese


DSC08778



DSC08791



DSC08785




Ingrediente-eu fac reteta babeste,ca pe vremea bunicii,o farfurie plina ochi cu fructe la o farfurie rasa cu zahar,zeama de lamaie,se pun fructele fara samburi cu zahar si se lasa sa se lase zeama apoi se pun la fiert la foc moderat,pana cand ajunge la densitatea dorita,e incerc intr-o farfuriuta,o pun la racit,apoi asa fierbinte o pun la borcanele,se pun capacele si la sterilizat intr-o oala cu apa,se fierb cca jumatate de ora,se lasa la racit in apa in care au fiert acoperite ci un prosop .

Commenti

  1. Urmeaza clatitele ! Arata foarte bine si cred ca este foarte bun .

    RispondiElimina
  2. Bun gemul de cirese! si eu mai folosesc metoda asta de preparare si e foarte buna. O zi minunata!

    RispondiElimina
  3. Asa facea si mama mea...eu nu fac ca nu-mi permit (azi in mercato erau 3,90 kg)iar borcanele cu gem in supermercate stii ce ieftine sant.Apreciez munca ta si sigur gustul e mai bun dar...eu raman la cumparat.Apreciez si faptul ca aici continui traditiile romanesti...felicitari!
    Te pup cu drag!!!

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Buna ziua, am vazut ce ati comentat dumneavoastra, dar nu sint de acord cu ideia de a cumpara din supermarchet pt. in primul rind sunt pline de consrvanti si coloranti artificiali si nici nu stii cite fructe folosesc si ce fel de fruste. In al doilea rind eu cred ca sanatatea nu are pret si se merita sa o faci in casa, unde o fierbi cu zahar si lamie si ciresele le alegi tu sa le pui in oala. Dar pentru camoditate si ignoramta, multe persoane uita de acest lucru f. important si bineiteles ca mai turziu in viata sunt consecintele de platit prin boli teribile ( cancer, hepatita, diabet etc. lista periculoasa continua. Asa ca fiecare decide pt. ce vrea sa faca cu viata si sanatatea lui. Esta parerea mea personala, dar ginditiva un pic poate ca am dreptate. o zi buna va doresc. Doru/ Italy

      Elimina
  4. Lili love your gem de cirese ! :)) merge struna pentru provocarea Dulce Romanie.. Poate iti face cu ochiul pana la sfarsitul lunii. Pupici si o zi buna

    RispondiElimina
  5. Arata fantastic!Ce culoare faina!
    Ciresul nostru a facut cirese doar cît sa ne umplem burtile.E înca tînar,dar poate la anul o punem si de-o marmelada =))
    Pupici!

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Mucenici de post

Ingrediente-1kg faina,o lingurita rasa sare,300gr zahar,40 gr drojdie proaspata,3 linguri ulei de masline si apa(lapte de soia) cat cuprinde pentru a face un aluat potrivit de moale,coaja rasa de la o lamaie,esenta de vanilie,pentru uns miere si nuca macinata( eu am facut simpli dar am si umplut cu rahat sau cu nuca amestecata cu cacao,zahar si rom,ca la cozonac)