Gem de cirese


DSC08778



DSC08791



DSC08785




Ingrediente-eu fac reteta babeste,ca pe vremea bunicii,o farfurie plina ochi cu fructe la o farfurie rasa cu zahar,zeama de lamaie,se pun fructele fara samburi cu zahar si se lasa sa se lase zeama apoi se pun la fiert la foc moderat,pana cand ajunge la densitatea dorita,e incerc intr-o farfuriuta,o pun la racit,apoi asa fierbinte o pun la borcanele,se pun capacele si la sterilizat intr-o oala cu apa,se fierb cca jumatate de ora,se lasa la racit in apa in care au fiert acoperite ci un prosop .

5 commenti:

  1. Urmeaza clatitele ! Arata foarte bine si cred ca este foarte bun .

    RispondiElimina
  2. Bun gemul de cirese! si eu mai folosesc metoda asta de preparare si e foarte buna. O zi minunata!

    RispondiElimina
  3. Asa facea si mama mea...eu nu fac ca nu-mi permit (azi in mercato erau 3,90 kg)iar borcanele cu gem in supermercate stii ce ieftine sant.Apreciez munca ta si sigur gustul e mai bun dar...eu raman la cumparat.Apreciez si faptul ca aici continui traditiile romanesti...felicitari!
    Te pup cu drag!!!

    RispondiElimina
  4. Lili love your gem de cirese ! :)) merge struna pentru provocarea Dulce Romanie.. Poate iti face cu ochiul pana la sfarsitul lunii. Pupici si o zi buna

    RispondiElimina
  5. Arata fantastic!Ce culoare faina!
    Ciresul nostru a facut cirese doar cît sa ne umplem burtile.E înca tînar,dar poate la anul o punem si de-o marmelada =))
    Pupici!

    RispondiElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails