Passa ai contenuti principali

Sarmale in frunze de tei

Nu stiu de ce ultimul post pe care l-am pus mi-a fost sters,ceea ce am observat si la alte bloguri,cred ca din cauza blogerului ca a avut probleme zilele astea,asa incat revin cu aceste sarmalute in frunze de tei,fragede si bune,ca sa fie mai legere am folosit carne de vita si de curcan iar in loc de bulion am pus rosii proaspete,bune au mai fost.


DSC07924


DSC07948


DSC07926

Commenti

  1. Ce bine arata! N-am mai auzit pana acum de sarmale in frunze de tei.

    RispondiElimina
  2. Am crezut că a fost un fel de mancare dulce! ceea ce o prezentare frumos! Brava!

    RispondiElimina
  3. in frunze te tei?ce gust o avea?interesant,,,ce frumoasa prezentare

    RispondiElimina
  4. Que rico, la presentación es preciosa. Enhorabuena.
    Saludos

    RispondiElimina
  5. cris sant bune,sant fragede,gustul nu e tare diferit de vita de vie,o seara buna

    vickyart grazie mille e complimenti per il blog

    retete ina noua ne plac,nu e tare diferit de frunza de vie,incearca daca ai ocazia,o seara minunata

    quesemaquemao muchas gracias, son buenos

    RispondiElimina
  6. Super arata, imi place reteta si aspectul. O seara placuta...

    RispondiElimina
  7. N-am mai auzit de varianta cu frunze de tei, dar mi-ai facut pofta.
    Weekend placut sa ai.

    RispondiElimina
  8. Ce prezentare mai frumoase şi trebuie să fie foarte bogat, felicitări.
    Besitos

    RispondiElimina
  9. Ce ma bucur ca mi-ai adus aminte de sarmalute in foi de tei... Ce prezentare frumoasa! N-am apucat sa ma uit la toate retetele,dar am ochit niste salate, care sunt slabiciunea mea. Ma bucur mult ca te-am gasit si am gasit un loc elegant, placut, frumos si primitor.

    RispondiElimina
  10. miodrag mersi mult o sapatamana buna
    micu incearca si cred ca o sa-ti placa,o saptamana faina
    quesemaquemao mersi mult si o saptamana usoara
    elena si eu ma bucur ca ti-am descoperit minunatiile de salate pe care le pregatesti,o saptamana usoara

    RispondiElimina
  11. Gracias por tu comentario, Liliana! No conocía tu blog. Un saludo!

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.

Prajiturica cu albusuri si mac

Am facut prajitura cu galbenusuri acum e randul albusurilor care au ramas ,si asa cu 11 oua am facut doua delicioase prajiturele Ingrediente-8 albusuri 200gr zahar 100gr mac 100gr nuca cocos 4 linguri pline cu faina un plic praf copt(15 gr) un praf sare Modul de preparare-de bat bine albusurile spuma cu un praf sare,se aduga apoi zaharul,separat se amesteca faina cu macul si nuca de cocos si toate acestea se aduga peste albusuri,se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copr. Crema-500ml lapte 3 linguri pline cu faina un praf sare 275 gr zahar 200gr margarina sau unt Se amesteca cu grija laptele cu faina ca sa nu faca cocoloase,se aduga zaharul si se pune la fiert pana se ingroasa,se adauga esenta vanilie ,si cand e calduta se adauga untul,se taie blatul in doua si se pune crema.