Passa ai contenuti principali

Prajitura cu gris si iaurt

DSC07750


DSC07746


DSC07735


O prajitura usor de facut,economica dar foarte,foarte buna la o cafea sau cand vreti voi.Am mai facut tipul asta de prajitura dar acum m-am inspirat de pe blogul "bucatariaturceasca",imi facea cu ochiul asa tare poza de acolo ca nu am rezistat sa nu o incerc si nu regret,nu e buna e foarte buna.!!Nil iti multumesc,ai avut dreptate ca e buna,toata tava nu s-a mancat inca dar jumatate nu mai este.....

Ingrediente 4 oua,1 pahar iaurt(cca 250gr),1 pahar ulei,2 pahare faina,1 pahar gris,1 pahar zahar,1 pachet praf copt,un praf sare,coaja de la o lamaie
Sirop-4 pahare apa,3 pahare zahar,zeama de la o jumatate lamaie-se fierb toate,eu le-a, lasat la foc moderat cca 15 minute sa iasa un sirop mai gros,(nu am folosit tot siropul eu pentru ca alor mei le place insiropata dar nu prea ,cine doreste mai mult isi pune cand o manaca)

Modul de preparare-se bat ouale cu srea si zaharul se adauga iaurt,ulei,faina,gris si praful de copt,se coace la foc moderat,cand s-a racit se insiropeaza cu siropul rece,atat cat va place.

Commenti

  1. Mi-ai facut pofta de ceva dulce.Arata bine!Pupici.

    RispondiElimina
  2. beatrice nu dureaza mult sa o faci,incearca,o zi buna
    nil arata bine dar se mananca repede,o zi buna
    stefania grazie,una bella giornata

    RispondiElimina
  3. Arata super , asa pufoasa! Eu am facut ceva asemanator , fara sirop si cu fructe. O pun si eu pe lista!
    ciaoooo!

    RispondiElimina
  4. retete ina mersi ,dar gargarita ta? imi vine sa o mananc din ecran
    nicoleta-e buna si se face rapid fara munca multa,dar se mancaca si mai repede
    p seara buna tuturor

    RispondiElimina
  5. Eu ma dau în vînt tare dupa prajiturile însiropate.Îmi place mult prajiturica ta!

    RispondiElimina
  6. Ce bine arata, imi plac mult dulciurile turcesti ;-)

    RispondiElimina
  7. Arata excelent.Cu siguranta am s-o incerc.
    Te pup si-ti doresc o zi faina.

    RispondiElimina
  8. multumesc fetelor,incercati-i e buna si usor de facut,o seara minunata

    RispondiElimina
  9. Delicioasa praji, dar ce dimensiuni are tava ta? A mea nu a iesit asa inalta. Pup!

    RispondiElimina
  10. timeea ma bucur ca ti-a placut ,daca imi aduc bine aminte am facut intr-o tava de 20/30,te pup

    RispondiElimina
  11. Am făcut în seara asta prăjitura și eu :D perfecta :X singurul lucru pe care l-am schimbat puțin e ca am pus mai multa lămâie in sirop și plus o esența de lămâie în compoziție deoarece nu îmi plac prăjiturile foarte dulci . A ieșit perfect iubesc rețeta asta. Mulțumesc mult Yaya6

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.

Prajiturica cu albusuri si mac

Am facut prajitura cu galbenusuri acum e randul albusurilor care au ramas ,si asa cu 11 oua am facut doua delicioase prajiturele Ingrediente-8 albusuri 200gr zahar 100gr mac 100gr nuca cocos 4 linguri pline cu faina un plic praf copt(15 gr) un praf sare Modul de preparare-de bat bine albusurile spuma cu un praf sare,se aduga apoi zaharul,separat se amesteca faina cu macul si nuca de cocos si toate acestea se aduga peste albusuri,se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copr. Crema-500ml lapte 3 linguri pline cu faina un praf sare 275 gr zahar 200gr margarina sau unt Se amesteca cu grija laptele cu faina ca sa nu faca cocoloase,se aduga zaharul si se pune la fiert pana se ingroasa,se adauga esenta vanilie ,si cand e calduta se adauga untul,se taie blatul in doua si se pune crema.