Prajitura cu gem si budinca de capsuni (de post)

DSC08561



DSC08558


DSC08553
Ingrediente blat maro un blat maro,eu am facut de doua ori tetea pentru ca am facut doua blaturi--75 ml ulei,200gr zahar,250ml apa minerala,3 linguri cacao,2 linguri gem capsuni,100gr nuci macinate,o lingura rasa bicarbonat sodiu,2 cani faina(circa 300gr faina,poate mai mult depinde de faina),un praf sara,esenta rom,se amesteca toate si se coace in tava cuptorului tapetata cu hatie de copt la foc moderat,se lasa la racit apoi.
Ingrediante foaie alba -2 cani faina,200gr zahar,2oo ml ulei,jumatate pachet praf copt,un praf sare,100 gr gris(eu am mai adaugat un pic faina ,depinde mult de faina,aluatul trebuie sa aiba consistenta aluatului de chec),se coace si din acest aluat o foaie de prajitura si se lasa la racit.
Separat am pregatit o budinca din doua pachete de budinca cu lapte de soia sau lapte normal(eu am facut-o de post) la care am mai adaugat si 5 foi de gelatina,
Asamblarea-prima foaie maro,un strat gem de capsuni,foaia alba,budinca de capsuni,foaia maro iar deasupra am topit ciocolata amaruie si am pudrat-o cu zahar pudra.

13 commenti:

  1. Super faina reteta si prezentarea.
    Te pup si-ti doresc o saptamana minunata.

    RispondiElimina
  2. Woow, ce bine arata! imi dau seama cat de buna poate sa fie!!! O saptamana placuta!

    RispondiElimina
  3. Că desert gustoase, şi de prezentare mare. Felicitări şi I a lua o bucată de dovezi.
    Besitos

    RispondiElimina
  4. mmmmm,ce buna,arata minunat!

    RispondiElimina
  5. frumos arata,nu pare a fi de post

    RispondiElimina
  6. O sectiune cu adevarat delicioasa! iti incanta ochii!

    RispondiElimina
  7. Ca toate retetele tale de post,pot jura ca-s de frupt...Ai mare talent sa le "milimetrezi"bine iar cu prezentarile deosebite imi faci mereu pofta... Si poti converti si un "pagan" cu dulciurile tale....
    Te pup si pe curand!!!

    RispondiElimina
  8. petronela mi-ai descretit funtea,m-ai facut sa zambesc cand am citit mesajul tau,mersi mult,o seara minunata

    RispondiElimina
  9. multumesc tuturor si o seara speciala

    RispondiElimina
  10. Hi,hi...ma tot uitam dupa budinca de capsuni, stratul roz am crezut ca e dulceata de capsuni...e foarte aspectuoasa!

    RispondiElimina
  11. gelatina nu e de post e de origine animala. In rest e super!

    RispondiElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails