Passa ai contenuti principali

Prajitura cu gem si budinca de capsuni (de post)

DSC08561



DSC08558


DSC08553
Ingrediente blat maro un blat maro,eu am facut de doua ori tetea pentru ca am facut doua blaturi--75 ml ulei,200gr zahar,250ml apa minerala,3 linguri cacao,2 linguri gem capsuni,100gr nuci macinate,o lingura rasa bicarbonat sodiu,2 cani faina(circa 300gr faina,poate mai mult depinde de faina),un praf sara,esenta rom,se amesteca toate si se coace in tava cuptorului tapetata cu hatie de copt la foc moderat,se lasa la racit apoi.
Ingrediante foaie alba -2 cani faina,200gr zahar,2oo ml ulei,jumatate pachet praf copt,un praf sare,100 gr gris(eu am mai adaugat un pic faina ,depinde mult de faina,aluatul trebuie sa aiba consistenta aluatului de chec),se coace si din acest aluat o foaie de prajitura si se lasa la racit.
Separat am pregatit o budinca din doua pachete de budinca cu lapte de soia sau lapte normal(eu am facut-o de post) la care am mai adaugat si 5 foi de gelatina,
Asamblarea-prima foaie maro,un strat gem de capsuni,foaia alba,budinca de capsuni,foaia maro iar deasupra am topit ciocolata amaruie si am pudrat-o cu zahar pudra.

Commenti

  1. Super faina reteta si prezentarea.
    Te pup si-ti doresc o saptamana minunata.

    RispondiElimina
  2. Woow, ce bine arata! imi dau seama cat de buna poate sa fie!!! O saptamana placuta!

    RispondiElimina
  3. Că desert gustoase, şi de prezentare mare. Felicitări şi I a lua o bucată de dovezi.
    Besitos

    RispondiElimina
  4. mmmmm,ce buna,arata minunat!

    RispondiElimina
  5. frumos arata,nu pare a fi de post

    RispondiElimina
  6. O sectiune cu adevarat delicioasa! iti incanta ochii!

    RispondiElimina
  7. Ca toate retetele tale de post,pot jura ca-s de frupt...Ai mare talent sa le "milimetrezi"bine iar cu prezentarile deosebite imi faci mereu pofta... Si poti converti si un "pagan" cu dulciurile tale....
    Te pup si pe curand!!!

    RispondiElimina
  8. petronela mi-ai descretit funtea,m-ai facut sa zambesc cand am citit mesajul tau,mersi mult,o seara minunata

    RispondiElimina
  9. multumesc tuturor si o seara speciala

    RispondiElimina
  10. Hi,hi...ma tot uitam dupa budinca de capsuni, stratul roz am crezut ca e dulceata de capsuni...e foarte aspectuoasa!

    RispondiElimina
  11. gelatina nu e de post e de origine animala. In rest e super!

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Mucenici de post

Ingrediente-1kg faina,o lingurita rasa sare,300gr zahar,40 gr drojdie proaspata,3 linguri ulei de masline si apa(lapte de soia) cat cuprinde pentru a face un aluat potrivit de moale,coaja rasa de la o lamaie,esenta de vanilie,pentru uns miere si nuca macinata( eu am facut simpli dar am si umplut cu rahat sau cu nuca amestecata cu cacao,zahar si rom,ca la cozonac)