Passa ai contenuti principali

Muffins cu cirese sau ciocolata

DSC08090


DSC08051



DSC08086



DSC08045






Ingrediente-4 oua ,1 cana zahar.2 cani faina,1/2 cana ulei,1/2 cana lapte,un praf copt,un praf sare,cirese fara samburi sau bucatele de ciocolata.
Modul de preparare-se bat albusurile spuma cu un praf de sare se adauga zaharul si galbenusurile,separat se dizolva praful de copt in lapte si se adauga peste albusuri amestecand usor de sus in jos,se adauga apoi  uleiul si faina la urma,se pune compozitie in formele de muffins,2-3 cirese sau bucatele de ciocolata si  se acopera apoi cu un pic de compozitie,se coc la foc moderat,eu le-am ornat cu ciocolata topita si bombonele colorata.

Commenti

  1. Că briose cele mai frumoase şi bogate ai plecat, felicitări.
    Besitos

    RispondiElimina
  2. Bune dar de cirese inca nu ma apropii,erau azi la Esselunga 9,50 kg si erau si mici si pe jumatate crude.Deci astept sa soseasca ciresele adevarate si apoi iti zic cum era gustul!!
    Ale tale arata excelent,bombe calorice!
    Te pup si o zi placuta!!!

    RispondiElimina
  3. Maaai,voi v-ati pus pe rele!Pansy ma termina cu muffisii aia cu portocale,acu' trec pe la tine....alti muffinsi!Tzurtzurelul ala de ciocolata te îmbie sa-i tragi o limba =))

    RispondiElimina
  4. mmmm,cat da bine arata,ador briosele,mai ca as da o fuga pana la tine :))

    RispondiElimina
  5. Mama ce bine arata.
    Nu am facut muffins de mult.Trebuia musai sa fa o portie.

    RispondiElimina
  6. foarte bun mi-ar fi placut sa vad una taiata,o zi placuta

    RispondiElimina
  7. Arata delicios! Si sunt foarte imbietoare.....

    RispondiElimina
  8. petronela dar ce scumpe sant la voi! eu am gasit cu 2 euro kg,imercato,iti urez o zi buna
    maya muffinsii sant buni oricand,doar sa nu exageram ca vine proba costumul de baie...o zi mununata
    flory cu placere,o zi buna
    lia cateodata trebiue sa ii facem mie imi aduc aminte de copilarie,o zi minunata
    retete-ina daca apuc sa fac pun si o sectiune,o zi minunata
    rr mersi mult si o zi buna

    RispondiElimina
  9. Wooooow, cat de bune trebuie sa fie!!! Pupici!

    RispondiElimina
  10. nely mersi,sant bune dimineata cu o cana de lapte!! o seara minunata

    RispondiElimina
  11. super arata imi place receta. O seara placuta...

    RispondiElimina
  12. buun si cirese si ciocolata,buna reteta

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.

Prajiturica cu albusuri si mac

Am facut prajitura cu galbenusuri acum e randul albusurilor care au ramas ,si asa cu 11 oua am facut doua delicioase prajiturele Ingrediente-8 albusuri 200gr zahar 100gr mac 100gr nuca cocos 4 linguri pline cu faina un plic praf copt(15 gr) un praf sare Modul de preparare-de bat bine albusurile spuma cu un praf sare,se aduga apoi zaharul,separat se amesteca faina cu macul si nuca de cocos si toate acestea se aduga peste albusuri,se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copr. Crema-500ml lapte 3 linguri pline cu faina un praf sare 275 gr zahar 200gr margarina sau unt Se amesteca cu grija laptele cu faina ca sa nu faca cocoloase,se aduga zaharul si se pune la fiert pana se ingroasa,se adauga esenta vanilie ,si cand e calduta se adauga untul,se taie blatul in doua si se pune crema.