Passa ai contenuti principali

Salata arabeasca



44

55





33


66



Am descoperit pe situl,o inghititura arabeasca,o salata buna,buna,eu am modificat-o un pic,cu cele ce aveam in casa,nu am avut marar,maioneza,ardei rosu l-am inlocuit cu galben,mai prevedea si maioneza in sosul de iaurt,a iesit putin diferita dar tot buna si usoara este,v-o recomand.
Ingrediente-3-4 morcovi dati pe razatoarea mica,un ardei gras taiat bucatele mici,cateva frunze de ceapa verde taiate marunt,4 oua fierte si taiate marunt,2 cutii ton ,o rosi taiata marunt si stoarsa de zeama,branza rasa tor pe razatoarea mica,eu am pus din ochi cam 200g,un sos facut din iaurt amestecat cu putina sar si un pic de usturoi dat pe razatoarea mica(putin ,nu mult),daca aveti marar adaugati putin
Se aseaza o folie alimentara pe o tava de cozonac,se pune primul strat de branza amestecata cu ou taiat marunt,deasupra un pic de sos de iaurt,un strat morcov ras,un strat ceapa verde,sos de iurt,branza rasa,ton,sos de iaurt,ardei si oua,sos de iaurt,rosie taiata marunt si stoarsa de eama,si ultimul strat branza,se preseaza un pic,se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pentru jumatate de ora,apoi se rastoarna pe un platou,se decoreaza dupa placere si cu ce aveti in casa,se serveste rece

Commenti

  1. ce super faini sunt palmierii!!!

    RispondiElimina
  2. Buna idee. dupa atata mancare de Pasti o salata asa buna e binevenita.

    RispondiElimina
  3. Numai un cuvant( SUPERB ). O seara placuta.

    RispondiElimina
  4. Que rica ensalada llena de vitaminas ,se ven preciosos los rábanos,cariños y abrazos.

    RispondiElimina
  5. wow,buna,si foarte frumos prezentata

    RispondiElimina
  6. mersi tuturor,chiar e buna dupa atata rasfat de pasti,o seara buna tuturor

    RispondiElimina
  7. Trebuie sa fie delicioasa... si cat de frumos e ornata!!... Felicitari!

    RispondiElimina
  8. Buna Lili si multumesc pentru vizita si aprecieri.
    Acum ca iti intorc vizita , trebuie sa-ti spun ca am ramas surprinsa de buntatatile vizuale cu care m-a intimpinat Blogul...FELICITARI!!!
    Iar aceasta reteta, este chiar binevenita si pentru mine.Mai ales ca, in curind vor veni si zilele fierbinti ale verii, unde acesta reteta va fii foarte bine venita.Mai ales ca poate varia dupa ce ne ofera frigiderul, gradina...
    Multumesc mult!
    Cu prietenie si respect,
    Laura S.

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Mucenici de post

Ingrediente-1kg faina,o lingurita rasa sare,300gr zahar,40 gr drojdie proaspata,3 linguri ulei de masline si apa(lapte de soia) cat cuprinde pentru a face un aluat potrivit de moale,coaja rasa de la o lamaie,esenta de vanilie,pentru uns miere si nuca macinata( eu am facut simpli dar am si umplut cu rahat sau cu nuca amestecata cu cacao,zahar si rom,ca la cozonac)