Passa ai contenuti principali

Salata arabeasca



44

55





33


66



Am descoperit pe situl,o inghititura arabeasca,o salata buna,buna,eu am modificat-o un pic,cu cele ce aveam in casa,nu am avut marar,maioneza,ardei rosu l-am inlocuit cu galben,mai prevedea si maioneza in sosul de iaurt,a iesit putin diferita dar tot buna si usoara este,v-o recomand.
Ingrediente-3-4 morcovi dati pe razatoarea mica,un ardei gras taiat bucatele mici,cateva frunze de ceapa verde taiate marunt,4 oua fierte si taiate marunt,2 cutii ton ,o rosi taiata marunt si stoarsa de zeama,branza rasa tor pe razatoarea mica,eu am pus din ochi cam 200g,un sos facut din iaurt amestecat cu putina sar si un pic de usturoi dat pe razatoarea mica(putin ,nu mult),daca aveti marar adaugati putin
Se aseaza o folie alimentara pe o tava de cozonac,se pune primul strat de branza amestecata cu ou taiat marunt,deasupra un pic de sos de iaurt,un strat morcov ras,un strat ceapa verde,sos de iurt,branza rasa,ton,sos de iaurt,ardei si oua,sos de iaurt,rosie taiata marunt si stoarsa de eama,si ultimul strat branza,se preseaza un pic,se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pentru jumatate de ora,apoi se rastoarna pe un platou,se decoreaza dupa placere si cu ce aveti in casa,se serveste rece

Commenti

  1. Buna idee. dupa atata mancare de Pasti o salata asa buna e binevenita.

    RispondiElimina
  2. Numai un cuvant( SUPERB ). O seara placuta.

    RispondiElimina
  3. Que rica ensalada llena de vitaminas ,se ven preciosos los rábanos,cariños y abrazos.

    RispondiElimina
  4. mersi tuturor,chiar e buna dupa atata rasfat de pasti,o seara buna tuturor

    RispondiElimina
  5. Trebuie sa fie delicioasa... si cat de frumos e ornata!!... Felicitari!

    RispondiElimina
  6. Buna Lili si multumesc pentru vizita si aprecieri.
    Acum ca iti intorc vizita , trebuie sa-ti spun ca am ramas surprinsa de buntatatile vizuale cu care m-a intimpinat Blogul...FELICITARI!!!
    Iar aceasta reteta, este chiar binevenita si pentru mine.Mai ales ca, in curind vor veni si zilele fierbinti ale verii, unde acesta reteta va fii foarte bine venita.Mai ales ca poate varia dupa ce ne ofera frigiderul, gradina...
    Multumesc mult!
    Cu prietenie si respect,
    Laura S.

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.

Prajiturica cu albusuri si mac

Am facut prajitura cu galbenusuri acum e randul albusurilor care au ramas ,si asa cu 11 oua am facut doua delicioase prajiturele Ingrediente-8 albusuri 200gr zahar 100gr mac 100gr nuca cocos 4 linguri pline cu faina un plic praf copt(15 gr) un praf sare Modul de preparare-de bat bine albusurile spuma cu un praf sare,se aduga apoi zaharul,separat se amesteca faina cu macul si nuca de cocos si toate acestea se aduga peste albusuri,se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copr. Crema-500ml lapte 3 linguri pline cu faina un praf sare 275 gr zahar 200gr margarina sau unt Se amesteca cu grija laptele cu faina ca sa nu faca cocoloase,se aduga zaharul si se pune la fiert pana se ingroasa,se adauga esenta vanilie ,si cand e calduta se adauga untul,se taie blatul in doua si se pune crema.