Passa ai contenuti principali

Prajitura cu mac si nuci (de post)

DSC07329



DSC07333



DSC07323



DSC07332


Pe blogul Sabinei am vazut o prajiturica care imi facea cu ochiul,dar cum nu aveam toata cantitatea de mac am modificat-o un pic,am inlocuit restul cu nuci macinate

2 cani cu faina(cana mea avea cca 250-300ml)
200 grame zahar
200 ml ulei
30 gr grame mac
120 gr nuci macinate
1/2 praf de copt stins cu zeama de lamaie
un praf de sare
gem de prune
Seamana la gust cu pricomigdalele
Se amesteca toate ingredientele,se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt,si se coace la foc moderat,cand e rece se taie in doua pe orizontala si se pune un strat subtire de gem

Commenti

  1. Ce frumos arata!
    Tare mi-e pofta de ceva dulce :((
    Eu nu am nuci... dar am mac :D
    Fug la bucatarie ;)

    RispondiElimina
  2. wow,foarte delicioasa ,as vrea sa am mac sa fac si eu,arata asa buuuuna

    RispondiElimina
  3. Foarte bine arata! weekend placut!

    RispondiElimina
  4. Se vede ca ai tinut postul,numai parajituri de post in ultima vreme!
    O zi cu mult soare iti doresc!

    RispondiElimina
  5. La multi ani,santate,sa fii iubita
    si numele tau,deriva de la numele unei flori,asa?

    RispondiElimina
  6. Cara, i tuoi dolci sono strepitosi!!!!
    Complimenti! Imparerò da te, ti seguo!

    RispondiElimina
  7. retete ina-mersi chiar e buna ca are multe nuci,mersi din suflet pentru urari,cred ca liliana vine le la liliac,acum ca mi-ai zis tu,eu nu bagam de seama ca e asa
    adela zilahi mersi si o saptamana buna
    alexandrina mersi mult
    janet ai dreptate ,si eu iti doresc o saptamana buna
    la mai grazie mille ,un bacione

    RispondiElimina
  8. am lasat un premiu pt tine de Paste, la mine pe blog. Paste fericit!

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Prajiturica cu albusuri si mac

Am facut prajitura cu galbenusuri acum e randul albusurilor care au ramas ,si asa cu 11 oua am facut doua delicioase prajiturele
Ingrediente-8 albusuri 200gr zahar 100gr mac 100gr nuca cocos 4 linguri pline cu faina un plic praf copt(15 gr) un praf sare Modul de preparare-de bat bine albusurile spuma cu un praf sare,se aduga apoi zaharul,separat se amesteca faina cu macul si nuca de cocos si toate acestea se aduga peste albusuri,se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copr. Crema-500ml lapte 3 linguri pline cu faina un praf sare 275 gr zahar 200gr margarina sau unt Se amesteca cu grija laptele cu faina ca sa nu faca cocoloase,se aduga zaharul si se pune la fiert pana se ingroasa,se adauga esenta vanilie ,si cand e calduta se adauga untul,se taie blatul in doua si se pune crema.