Passa ai contenuti principali

Prajitura cu mac si nuci (de post)

DSC07329



DSC07333



DSC07323



DSC07332


Pe blogul Sabinei am vazut o prajiturica care imi facea cu ochiul,dar cum nu aveam toata cantitatea de mac am modificat-o un pic,am inlocuit restul cu nuci macinate

2 cani cu faina(cana mea avea cca 250-300ml)
200 grame zahar
200 ml ulei
30 gr grame mac
120 gr nuci macinate
1/2 praf de copt stins cu zeama de lamaie
un praf de sare
gem de prune
Seamana la gust cu pricomigdalele
Se amesteca toate ingredientele,se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt,si se coace la foc moderat,cand e rece se taie in doua pe orizontala si se pune un strat subtire de gem

Commenti

  1. Ce frumos arata!
    Tare mi-e pofta de ceva dulce :((
    Eu nu am nuci... dar am mac :D
    Fug la bucatarie ;)

    RispondiElimina
  2. wow,foarte delicioasa ,as vrea sa am mac sa fac si eu,arata asa buuuuna

    RispondiElimina
  3. Se vede ca ai tinut postul,numai parajituri de post in ultima vreme!
    O zi cu mult soare iti doresc!

    RispondiElimina
  4. La multi ani,santate,sa fii iubita
    si numele tau,deriva de la numele unei flori,asa?

    RispondiElimina
  5. Cara, i tuoi dolci sono strepitosi!!!!
    Complimenti! Imparerò da te, ti seguo!

    RispondiElimina
  6. retete ina-mersi chiar e buna ca are multe nuci,mersi din suflet pentru urari,cred ca liliana vine le la liliac,acum ca mi-ai zis tu,eu nu bagam de seama ca e asa
    adela zilahi mersi si o saptamana buna
    alexandrina mersi mult
    janet ai dreptate ,si eu iti doresc o saptamana buna
    la mai grazie mille ,un bacione

    RispondiElimina
  7. am lasat un premiu pt tine de Paste, la mine pe blog. Paste fericit!

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.

Prajiturica cu albusuri si mac

Am facut prajitura cu galbenusuri acum e randul albusurilor care au ramas ,si asa cu 11 oua am facut doua delicioase prajiturele Ingrediente-8 albusuri 200gr zahar 100gr mac 100gr nuca cocos 4 linguri pline cu faina un plic praf copt(15 gr) un praf sare Modul de preparare-de bat bine albusurile spuma cu un praf sare,se aduga apoi zaharul,separat se amesteca faina cu macul si nuca de cocos si toate acestea se aduga peste albusuri,se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copr. Crema-500ml lapte 3 linguri pline cu faina un praf sare 275 gr zahar 200gr margarina sau unt Se amesteca cu grija laptele cu faina ca sa nu faca cocoloase,se aduga zaharul si se pune la fiert pana se ingroasa,se adauga esenta vanilie ,si cand e calduta se adauga untul,se taie blatul in doua si se pune crema.