O alta varianta a prajiturii cu foi,cu care v-am stresat pana acum,dar ce sa fac daca e buna si ai mei o vor mereu,dar ca sa mai schimb un pic fatada mai schimb si eu cate ceva la ea.
Ingrediente foi-200gr cartofi piure,200gr zahar,200 gr margarina,400gr faina,o lingurita bicarbonat sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri cacao,un praf sare,coaja rasa de la o lamaie.Se face un aluat din aceste ingrediente(s-ar putea sa mai ceara faina aluatul) ,se lasa la rece circa 1 ora,apoi se coc pe dosul tavii 4 foi.
Ingrediente crema- 3 plicuri praf budinca de vanilie(210gr),700 ml lapte soia,250gr margarina-se prepara budinca amestecand praful de budinca cu lapte putin cate putin,se pune pe foc amestecand continuu,cand se ingroasa se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca un pic,apoi se adauga margarina cate putin.
Se asambleaza prajitura o foaie ,un strat subtire crema...
Pe ultima foaie eu am pus glazura de zahar pudra (200 gr zahar pudra,3-4 linguri apa fierbinte,1lingura cu varf cacao sau poti folosi colorant,1 lingura ulei..Apa se pune treptat,putin cate putin pana obti o glazura numai buna de intins..nici groasa nici subtire).
Se pune la frigidere si bineinteles se mananca!!
SUPER!foarte spectaculoase prajiturile tale de post!
RispondiElimina"Stres" ca nu putem lua o felie din toate...si numai inghitim uitindu-ne la ele!
RispondiEliminaFoarte faine !
Iti doresc o saptamina frumoasa!xxx
Foarte buna!!! imi plac mult prajiturile tale de post!!! Reteta asta am salvat-o. Mersi si-o seara buna!
RispondiEliminamimi mersi si o zi buna
RispondiEliminacarmen mersi si eu iti doresc o saptamana excelenta
nely mersi si o zi placuta
Un premiu oferit din inima- te asteapta pe blogul meu!
RispondiEliminaSarbatori cu bine!
Arata.....perfect!
RispondiEliminaO zi buna!
Ma che meraviglia! Eì splendida sai...un abbraccio e buonissima giornata
RispondiEliminaAi un Premiu de Paste la mine pe blog,. Paste Fericit
RispondiEliminaLumina invierii Domnului nostru Isus Hristos sa va lumineze fiecare clipa din fiecare zi!
RispondiEliminaPASTE FERICIT!
Complimenti per il blog , ricette stupende . grazie per essere passata da me!
RispondiEliminamary,grazie e buona giornata
RispondiElimina