Passa ai contenuti principali

Dobos fals(de post)

4b


3b

2b



.
Am combinat doua retete,una de foi pe care le-am vazut pe blogul "carmen retete"si o crema care de fapt era cu unt si lapte si am transformat-o de post,pe care am vazut-o la "davella"(carora le multumesc mult)


Ingrediente foi-200gr cartofi piure,200gr zahar,200 gr margarina,400gr faina,o lingurita bicarbonat sodiu stins cu zeama lamaie,un praf sare,coaja rasa de la o lamaie.Se face un aluat din aceste ingrediente(s-ar putea sa mai ceara faina aluatul) ,se lasa la rece circa 1 ora,apoi se coc pe dosul tavii 4 foi

Ingrediente crema-250gr margarina,250gr zahar pudra,200ml lapte soia,2 linguri pline cu faina,2 linguri cacao,rom.Se amesteca laptele faina si cacao si se pun pe foc amestecand continuu pana cand se ingroase,se lasa sa se racesca un pic,separat se freaca margarina cu zaharul pudra si se adauga peste crema de mai sus.Se umplu foile cu crema aceasta,se preseaza cu ceva si se da la rece.Deasupra se pune orice fal de glazura,ciocolata topita,eu initial am vrut sa pun glazura de caramel (reteta davellei )dar mai avem niste glazura ramasa de la alta prajitura si am pus-o pe aia.Eu va scriu reteta glazurii de caramel-150gr zahar tos,o lingurita margarina2-3 picaturi otet,se topeste zaharul pena devina brun deschis si apoi se adauga untul si otetul,cred ca-i buna(glazura pe care am pus-o eu am inventat-o pe moment,zahat pudra,cacao si un pic de margarina,am facut-o din ochi.

Commenti

  1. nu stiu cat este de fals,dar arata super!!!pupp!!

    RispondiElimina
  2. Arata foarte bine... nici nu zici ca e de post!

    RispondiElimina
  3. Daca e de post, ma inscriu si eu la o felioara... ca sa nu spun feliuta, una asa de marime mai marisoara... Arata foarte bine si e adevarata, adevarata (chiar daca spui ca e dobos fals)... Imi place... Pupici si noapte buna !

    RispondiElimina
  4. foarte frumos arata,sigur e buna,dupa combinatiile facute

    RispondiElimina
  5. chiar daca-i de post,arata tare bine si sant sigura ca este si gustoasa!
    O zi buna!

    RispondiElimina
  6. Executia impecabila si citind reteta,trebuie sa fie si foarte,foarte buna....Daca nu spune-ai pute-am jura ca este Dobosul clasic(adica de frupt)!!!
    Felicitari si o saptamana placuta!!!

    RispondiElimina
  7. multumesc fetelor,chiar e buna si nu zici ca e de post,cine a mancat s-a mirat,o saptamana buna tuturor

    RispondiElimina
  8. Faina reteta, nu stiam ca exista si dobos fals, uite ca am invatat inca ceva, super...

    RispondiElimina
  9. miodrag,le mai inventez si eu ca sa mai diversific,e bun si fals,o seara buna

    RispondiElimina
  10. Arata super!Si ce frumoasa e glazura,ca oglinda!

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Mucenici de post

Ingrediente-1kg faina,o lingurita rasa sare,300gr zahar,40 gr drojdie proaspata,3 linguri ulei de masline si apa(lapte de soia) cat cuprinde pentru a face un aluat potrivit de moale,coaja rasa de la o lamaie,esenta de vanilie,pentru uns miere si nuca macinata( eu am facut simpli dar am si umplut cu rahat sau cu nuca amestecata cu cacao,zahar si rom,ca la cozonac)