Dobos fals(de post)

4b


3b

2b



.
Am combinat doua retete,una de foi pe care le-am vazut pe blogul "carmen retete"si o crema care de fapt era cu unt si lapte si am transformat-o de post,pe care am vazut-o la "davella"(carora le multumesc mult)


Ingrediente foi-200gr cartofi piure,200gr zahar,200 gr margarina,400gr faina,o lingurita bicarbonat sodiu stins cu zeama lamaie,un praf sare,coaja rasa de la o lamaie.Se face un aluat din aceste ingrediente(s-ar putea sa mai ceara faina aluatul) ,se lasa la rece circa 1 ora,apoi se coc pe dosul tavii 4 foi

Ingrediente crema-250gr margarina,250gr zahar pudra,200ml lapte soia,2 linguri pline cu faina,2 linguri cacao,rom.Se amesteca laptele faina si cacao si se pun pe foc amestecand continuu pana cand se ingroase,se lasa sa se racesca un pic,separat se freaca margarina cu zaharul pudra si se adauga peste crema de mai sus.Se umplu foile cu crema aceasta,se preseaza cu ceva si se da la rece.Deasupra se pune orice fal de glazura,ciocolata topita,eu initial am vrut sa pun glazura de caramel (reteta davellei )dar mai avem niste glazura ramasa de la alta prajitura si am pus-o pe aia.Eu va scriu reteta glazurii de caramel-150gr zahar tos,o lingurita margarina2-3 picaturi otet,se topeste zaharul pena devina brun deschis si apoi se adauga untul si otetul,cred ca-i buna(glazura pe care am pus-o eu am inventat-o pe moment,zahat pudra,cacao si un pic de margarina,am facut-o din ochi.

12 commenti:

  1. nu stiu cat este de fals,dar arata super!!!pupp!!

    RispondiElimina
  2. Arata foarte bine... nici nu zici ca e de post!

    RispondiElimina
  3. Daca e de post, ma inscriu si eu la o felioara... ca sa nu spun feliuta, una asa de marime mai marisoara... Arata foarte bine si e adevarata, adevarata (chiar daca spui ca e dobos fals)... Imi place... Pupici si noapte buna !

    RispondiElimina
  4. foarte frumos arata,sigur e buna,dupa combinatiile facute

    RispondiElimina
  5. chiar daca-i de post,arata tare bine si sant sigura ca este si gustoasa!
    O zi buna!

    RispondiElimina
  6. Executia impecabila si citind reteta,trebuie sa fie si foarte,foarte buna....Daca nu spune-ai pute-am jura ca este Dobosul clasic(adica de frupt)!!!
    Felicitari si o saptamana placuta!!!

    RispondiElimina
  7. multumesc fetelor,chiar e buna si nu zici ca e de post,cine a mancat s-a mirat,o saptamana buna tuturor

    RispondiElimina
  8. Faina reteta, nu stiam ca exista si dobos fals, uite ca am invatat inca ceva, super...

    RispondiElimina
  9. miodrag,le mai inventez si eu ca sa mai diversific,e bun si fals,o seara buna

    RispondiElimina
  10. Arata super!Si ce frumoasa e glazura,ca oglinda!

    RispondiElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails