Passa ai contenuti principali

Tort inimioara cu inimioare

Pentru ca azi e o zi speciala,ziua sotului meu caruia ii doresc multa sanatate si fericire un tortulet in forma de inimioara il asteapta,La multi ani din partea mea,a lui Teodor si a Biancai,te iubim mult.
Un tort cu pandispan alb simplu,crema cu ciocolata si mascarpone,decoratiile din pasta de zahar(revin cu reteta detaliata)


Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic



Image and video hosting by TinyPic





Image and video hosting by TinyPic




Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic

Commenti

  1. Foarte frumos tortul!!.. La multi ani sotului...
    Sper sa ajung sa fac si eu pasta de zahar... trandafirul e superb!

    RispondiElimina
  2. mersi felis,incearca sa faci pasta de zahar in casa,eu o fac in casa dar o data am cumparat gata facuta de la magazin si nu am fost deloc multumita,cea facut in casa e moale ,maleabila si poti sa tejoci cu ea ca si cu plastilina,o zi buna

    RispondiElimina
  3. Un tort superb...nici eu nu am facut pasta de zahar...La multi ani sotului !

    RispondiElimina
  4. mariette mersi mult,pasta de zahar mi se pare usor tare de facut si se lucreaza bine cu ea,trebuie neaparat sa folosesti zahar pudra cumparat de la magazin,nu facut in casa

    RispondiElimina
  5. superb tortul si decorarea, pacat ca n-ai facut colorate inimioarele si trandafirul ca erau si mai de mare efect,un 10+ de la mine si La multi ani!!!! sotului tau

    RispondiElimina
  6. doinitza as fi vrut si eu sa le fac colorata ,un galben mai intens dar era un tort pe ultima suta de metri si atat colorant aveam in casa,te pup si o zi minunata

    RispondiElimina
  7. Frumos tortul,iar crema cred ca fost delicioasa.O sa incerc si eu reteta cu ciocolata si mascarpone.Eu am folosit mascarpone in combinatie cu altceva.te pup.

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.

Prajiturica cu albusuri si mac

Am facut prajitura cu galbenusuri acum e randul albusurilor care au ramas ,si asa cu 11 oua am facut doua delicioase prajiturele Ingrediente-8 albusuri 200gr zahar 100gr mac 100gr nuca cocos 4 linguri pline cu faina un plic praf copt(15 gr) un praf sare Modul de preparare-de bat bine albusurile spuma cu un praf sare,se aduga apoi zaharul,separat se amesteca faina cu macul si nuca de cocos si toate acestea se aduga peste albusuri,se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copr. Crema-500ml lapte 3 linguri pline cu faina un praf sare 275 gr zahar 200gr margarina sau unt Se amesteca cu grija laptele cu faina ca sa nu faca cocoloase,se aduga zaharul si se pune la fiert pana se ingroasa,se adauga esenta vanilie ,si cand e calduta se adauga untul,se taie blatul in doua si se pune crema.