Prajitura Gerbeaux de post

DSC06461


DSC06462



DSC06463


DSC06464
Ingrediente-250gr margarina,375gr faina,180 gr zahar pudra,un praf sare,un varf cutit bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie,coaja rasa de lamaie,vanilie.
Modul de preparare se face un aluat din ingredientele de mai sus si se lasa la rece pentru o ora.
Pentru umplutura avem nevoie de gem ,eu am pus de piersici si nuca macinata mai mare.
Se imparte aluatul in doua parti si se intind daoua foi,una se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt ,peste se pune un strat de gem si apoi se prasara nuca macinata,deasupra se pune a doua foaie,se coace la foc moderat
Pentru glazura eu am amestecat zahar pudra cu cateva lingurite de apa si cocolrant apoi cand prajitura s-a mai racit se pune glazura peste.

19 commenti:

  1. Ce bine arata!!..La glazura,doar apa+zahar pudra+colorant..fara fierbere si fara grasime?
    O zi buna!

    RispondiElimina
  2. dana doar zahar ,apa si colorant am pus in glazura,sincer am inventat ceva pe loc ca sa o fac mai "atragatoare" si nici nu mai aveam margarina in casa,data viitoare am sa pun un pic de margarina la temperatura camerei,poate nu e asa casanta,la multi ani de 8 martie

    RispondiElimina
  3. Pare gustoasa!LA MULTI ANI de ziua mamei si femeii.

    RispondiElimina
  4. Una delicia de pastelitos, y además preciosos.
    Un beso

    RispondiElimina
  5. Bine ca nu a intrat barbatul meu pe aici,ca sigur maine trebuia sa i-o fac.E mort dupa Garbo.:)

    RispondiElimina
  6. La Multi Ani si tie Liliana..!!..Multumesc de raspuns,arata tare fain..si ma gandeam ca este putin sfaramicioasa fara niciun pic de grasime....Am si eu o reteta de la mama,de glazura rapida.. se pune numai zahar pudra+apa calda,cacao sau colorant si ulei..iese tare faina si lucioasa .. nu se crapa deloc la taiere..,o foloseste la dulciurile de post..O sa incerc si eu..:)
    te pup...Toate bune!

    RispondiElimina
  7. La multi ani cu intarziere de 8 martie! Sa fii iubita si apreciata pentru tot ce faci.
    Stii ca nu cunosteam prajitura asta. Imi place tare mult ...super asa roz deasupra.O pun pe lista ;-))
    o zi buna ..te pup!

    RispondiElimina
  8. gloria mersi mult ,un beso

    RispondiElimina
  9. lia are dreptate sotul tau ca e buna,o zi buna

    RispondiElimina
  10. nicoleta am inventat si eu ceva mai colorat deasupra ca fara nimic era trista,si se combina bine glazura cu nuca seamana cu bomboanele fondante pe care le cumparam de la Focsani o data demult tare,o zi faina

    RispondiElimina
  11. dana ce cantitati folosesti la reteta ta de glazura ca poate o incerc si eu,mersi si o zi buna

    RispondiElimina
  12. Liliana,la glazura de care-ti spuneam,se pun :200 gr zahar pudra,3-4 linguri apa fierbinte,1lingura cu varf cacao sau poti folosi colorant,1 lingura ulei..Apa se pune treptat,putin cate putin pana obti o glazura numai buna de intins..nici groasa nici subtire.
    O zi frumoasa!

    RispondiElimina
  13. mersi dana,cred ca asta e glazura pe care o cautam,daca o fac mai densa cred ca pot sa o folosesc si la fursecuri,am sa incerc,o zi exelenta

    RispondiElimina
  14. Arata superb Yaya...felicitari!

    RispondiElimina
  15. Que rico dulce y el glaseado se ve muy lindo,me llevo la receta,abrazos,ímbratisari amiga.

    RispondiElimina
  16. ruxy mersi mult si o zi buna
    rosita vargas-grazie si imbratisari amiga

    RispondiElimina
  17. buna,
    ai putea sa precizezi cantitatea exacta a ingredientelor pt glazura? apa cum sa fie, rece sau calda?
    multumesc
    mihaela p

    RispondiElimina
  18. anonimo scuze ca raspund asa tarziu,sincer sra sa fiu am facut-o din ochi,dar aici la comentarii vezi ca am primit o reteta de glazura de la dana,am incercat-o si e acelasi lucru,o zi buna eu am pus zahar pudra intr-un vas si adaugam putin cate putin apa rece pana cand am crezut eu ca pot sa o intind pe prajitura,se intareste dupa ce ai pus-o

    RispondiElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails