Passa ai contenuti principali

Mini pizze de post

DSC06527




DSC06534


DSC06531







Ingrediente-aluat-500gr faina,o lingurita rasa sare,25 gr drojdie proaspata,o lingurita zahar,3-4 linguri ulei de masline,apa calduta cat cuprinde ca sa iasa un aluat moale,se framanta aluatul si se lasa la crescut cca 1 ora,se intinde apoi o foaie de cca 1 cm si se taie cu ajutorul unei cani mai multe foeme,se ung cu suc de rosii(care in prealabil a fost amestecat cu un pic de sara,piper,zahar si ulei de masline),peste se pun maslinele si ciupercutele,se upun apoi si cateva picaturi de ulei de masline deasupra,se lasa sa mai creasca inca jumatate de ora apoi se baga in cuptorul deja cald la temperatura mare pentru circa 15-20 de minute ,depinde de cuptor

Commenti

  1. Vaya pinta liliana, fantástica.
    Un beso

    RispondiElimina
  2. Pizza e buna oricand...chiar si cea de post!

    RispondiElimina
  3. mariette chiar e buna si de post,un sfarsit de saptamana placut

    RispondiElimina
  4. Felicitari pentru blogul tau. E super tare.
    Te asteapta un premiu la noi pe blog.

    RispondiElimina
  5. Super arata, micute si gustoase,mergea si niste cascaval vegetal, pentru ca tot de post este...

    RispondiElimina
  6. miodrag surac nu gasesc aici branza de post,poate au dar eu pana acum nu am gasit,stiu ca era tareeeee buna cu un pic de branzica,o seara buna

    RispondiElimina
  7. retete ilustrate mersi pentru tot,o seara minunata

    RispondiElimina
  8. Mici si apetisante, bune si pentru copii ;-)

    RispondiElimina
  9. que ricas y lindas se ven las minbis pizzas excelentes para una entrada o picoteo,una muy buena idea ,abrazos y cariños.

    RispondiElimina
  10. cara yaya.. le img sono bellissime!..mah..le ricette? le puoi tradurre :-D??? che carini i panini!!

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.

Prajiturica cu albusuri si mac

Am facut prajitura cu galbenusuri acum e randul albusurilor care au ramas ,si asa cu 11 oua am facut doua delicioase prajiturele Ingrediente-8 albusuri 200gr zahar 100gr mac 100gr nuca cocos 4 linguri pline cu faina un plic praf copt(15 gr) un praf sare Modul de preparare-de bat bine albusurile spuma cu un praf sare,se aduga apoi zaharul,separat se amesteca faina cu macul si nuca de cocos si toate acestea se aduga peste albusuri,se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copr. Crema-500ml lapte 3 linguri pline cu faina un praf sare 275 gr zahar 200gr margarina sau unt Se amesteca cu grija laptele cu faina ca sa nu faca cocoloase,se aduga zaharul si se pune la fiert pana se ingroasa,se adauga esenta vanilie ,si cand e calduta se adauga untul,se taie blatul in doua si se pune crema.