Passa ai contenuti principali

Placintele cu mere




Ingrediente-un pachet de pasta sfoglia(aluat foetaj),3-4 mere rase,scortisoara,zahar,miez de nuca-se rad merele(se scurg de zeama) si se amesteca cu zahar si scortisoara dupa gust(eu am adaugat si un pfar de sare),se taia patrate de circa 8cm ,se taie in colturi in forma de L,in mijoc  se pune o lingura cu mere si apoi se aduna la mijloc colturile taiate(imi pare rau ca nu am facut poze din timpul pregatiri dar vedeti pozele in situl ,"carte mea cu retete",a lui mariette,carei ii multumesc pentru idee).In mijloc am ous un pic de miere si un miez de nuca,se baga in cuptorul preincalzit pentru 15-20 de minute,depinde de cuptor.
Mersi mariette!

Commenti

  1. Unas flores preciosas, seguro que muy ricas.
    Un beso

    RispondiElimina
  2. Foarte ingeniosa taietura.
    Iar rezultatul e spectaculos.

    RispondiElimina
  3. Foarte frumoase si foarte buna combinatia mere cu nuca!Sa ai o seara buna si te mai astept pe la mine pe blog!

    RispondiElimina
  4. Ce frumos arata placintele tale!

    Te asteapa un concurs pe blogul meu!
    Sper sa ti se para interesant si sa participi :)

    O zi buna,
    Alina

    RispondiElimina
  5. multumesc mult tuturor,merita incercate cu mere sau alte combinatii,imi place mult formele si sant usor de facut

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Prajiturica cu albusuri si mac

Am facut prajitura cu galbenusuri acum e randul albusurilor care au ramas ,si asa cu 11 oua am facut doua delicioase prajiturele
Ingrediente-8 albusuri 200gr zahar 100gr mac 100gr nuca cocos 4 linguri pline cu faina un plic praf copt(15 gr) un praf sare Modul de preparare-de bat bine albusurile spuma cu un praf sare,se aduga apoi zaharul,separat se amesteca faina cu macul si nuca de cocos si toate acestea se aduga peste albusuri,se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copr. Crema-500ml lapte 3 linguri pline cu faina un praf sare 275 gr zahar 200gr margarina sau unt Se amesteca cu grija laptele cu faina ca sa nu faca cocoloase,se aduga zaharul si se pune la fiert pana se ingroasa,se adauga esenta vanilie ,si cand e calduta se adauga untul,se taie blatul in doua si se pune crema.