Passa ai contenuti principali

Dulce cu mousse de mere si ciocolata



Un dulce care mi-a facut cu ochiul cand l-am vazut pe blogul lui miha,dulciuri fel de fel,e aceeasi reteta doar ca din greseala eu am inversat putin ordinea de asamblare a prajiturii, e oricum buna si asa.
Ingrediente-3 oua,3 linguri de zahar,3 linguri de faina,o lingura de ulei ,un praf de sare,o lingurita rasa de praf de copt,vanilie,din aceste ingrediente se face un blat(se bat albusurile spuma se adauga zaharul apoi galbenusurile si la urma faina cu praful de copt)
Ingrediente mousse de mere-4-5 mere,zahar dupa gust.10gr geletina,50 ml frisca lichida,o lingurita de scortisoara-se curata merele de coaja,se taie cubulete si se pun la fierte in apa cu zahar dupa gust si scortisoara,sa lasa sa fiarba cca 5-10 minute pana cand se inmoaie merele apoi se scurg de zeama(nu se arunca zeama) si se mixeaza pana se face un pireu de mere in care se adauga gelatina inmuiata in putina apa, cand e rece  se adauga frisca.Peste blatul rece si insiropat putin cu zeama de la mere se aduga pireul de mere si deasupra se pune un amestec de (100gr ciocolata amaruie,50gr unt si 50 gr frisca lichida,topite la microunde sau pe aburi),sau se poate face cum a facut miha prima ciocolata si apoi pireul de mere,si deasupra nuci taiate  marunt.Avea dreptate miha ca e un dulce foarte ,foarte bun ai mei il vor din nou,ca s-a terminat deja.

Commenti

  1. Quante cose ghiotte che fai!! Complimenti!

    RispondiElimina
  2. mersi cris,merita incercata,pentru ca nici nu se face greu e rapida si e un dulce nu prea incarcat cu de toate,o zi buna

    RispondiElimina
  3. grazie marilu,ma anche te fai delle cose buonissime, complimenti anche a te e buona giornata

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Mucenici de post

Ingrediente-1kg faina,o lingurita rasa sare,300gr zahar,40 gr drojdie proaspata,3 linguri ulei de masline si apa(lapte de soia) cat cuprinde pentru a face un aluat potrivit de moale,coaja rasa de la o lamaie,esenta de vanilie,pentru uns miere si nuca macinata( eu am facut simpli dar am si umplut cu rahat sau cu nuca amestecata cu cacao,zahar si rom,ca la cozonac)