Passa ai contenuti principali

Dulce cu mousse de mere si ciocolata



Un dulce care mi-a facut cu ochiul cand l-am vazut pe blogul lui miha,dulciuri fel de fel,e aceeasi reteta doar ca din greseala eu am inversat putin ordinea de asamblare a prajiturii, e oricum buna si asa.
Ingrediente-3 oua,3 linguri de zahar,3 linguri de faina,o lingura de ulei ,un praf de sare,o lingurita rasa de praf de copt,vanilie,din aceste ingrediente se face un blat(se bat albusurile spuma se adauga zaharul apoi galbenusurile si la urma faina cu praful de copt)
Ingrediente mousse de mere-4-5 mere,zahar dupa gust.10gr geletina,50 ml frisca lichida,o lingurita de scortisoara-se curata merele de coaja,se taie cubulete si se pun la fierte in apa cu zahar dupa gust si scortisoara,sa lasa sa fiarba cca 5-10 minute pana cand se inmoaie merele apoi se scurg de zeama(nu se arunca zeama) si se mixeaza pana se face un pireu de mere in care se adauga gelatina inmuiata in putina apa, cand e rece  se adauga frisca.Peste blatul rece si insiropat putin cu zeama de la mere se aduga pireul de mere si deasupra se pune un amestec de (100gr ciocolata amaruie,50gr unt si 50 gr frisca lichida,topite la microunde sau pe aburi),sau se poate face cum a facut miha prima ciocolata si apoi pireul de mere,si deasupra nuci taiate  marunt.Avea dreptate miha ca e un dulce foarte ,foarte bun ai mei il vor din nou,ca s-a terminat deja.

Commenti

  1. Quante cose ghiotte che fai!! Complimenti!

    RispondiElimina
  2. mersi cris,merita incercata,pentru ca nici nu se face greu e rapida si e un dulce nu prea incarcat cu de toate,o zi buna

    RispondiElimina
  3. grazie marilu,ma anche te fai delle cose buonissime, complimenti anche a te e buona giornata

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.

Prajiturica cu albusuri si mac

Am facut prajitura cu galbenusuri acum e randul albusurilor care au ramas ,si asa cu 11 oua am facut doua delicioase prajiturele Ingrediente-8 albusuri 200gr zahar 100gr mac 100gr nuca cocos 4 linguri pline cu faina un plic praf copt(15 gr) un praf sare Modul de preparare-de bat bine albusurile spuma cu un praf sare,se aduga apoi zaharul,separat se amesteca faina cu macul si nuca de cocos si toate acestea se aduga peste albusuri,se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copr. Crema-500ml lapte 3 linguri pline cu faina un praf sare 275 gr zahar 200gr margarina sau unt Se amesteca cu grija laptele cu faina ca sa nu faca cocoloase,se aduga zaharul si se pune la fiert pana se ingroasa,se adauga esenta vanilie ,si cand e calduta se adauga untul,se taie blatul in doua si se pune crema.