Passa ai contenuti principali

Chec din albusuri



Din albusurile ce mi-au ramas de la prajitura "poloneza" am facut un chec
Ingrediente-o cana de albusuri,o cana de zahar,o cana de faina,un praf se sare,zeama de la o lamaie,coaja de la o lamaie si vanilie,o cana de fructe uscate(nuci,stafide,rahat).Se bat albusurile spuma se adauga zaharul apoi faina ,sarea,zeama de lamaie,aromele si la urma fructele uscate,se coace la foc moderat.

Commenti

  1. Chec..ce bun...un dulce preferat de mine. Ce frumos ti-a crescut.
    o duminica placuta ..te pup!

    RispondiElimina
  2. cristina chia e bun,nu e innecacios,o duminica minunata

    RispondiElimina
  3. nico si mie imi plac checurile,asta a iesit chiar bun,o duminica buna

    RispondiElimina
  4. e tare frumos!am sa incerc si eu...am albuse la congelator!

    RispondiElimina
  5. incearca-l geta,la mine s-a mancat unul facut din opt albusuri in 2 zile,ai grija sa bati bine,dar bine albusurile,o duminica buna

    RispondiElimina
  6. Bună Liliana!
    Iți mulțumesc de vizită
    și semnul lăsat.
    Mi-a plăcut această rețetă
    și mai ales că nu are ulei.
    Mă bucur că te-am întâlnit
    și cu siguranță te voi mai vizita
    și voi încercadin rețetele tale.
    O seară minunată și o săptîmână frumoasă!
    Te pup și te mai aștept in paradisul meu..

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Mucenici de post

Ingrediente-1kg faina,o lingurita rasa sare,300gr zahar,40 gr drojdie proaspata,3 linguri ulei de masline si apa(lapte de soia) cat cuprinde pentru a face un aluat potrivit de moale,coaja rasa de la o lamaie,esenta de vanilie,pentru uns miere si nuca macinata( eu am facut simpli dar am si umplut cu rahat sau cu nuca amestecata cu cacao,zahar si rom,ca la cozonac)