Passa ai contenuti principali

Cozonac fantezie(datorita lui Nico)




L-am numit cozonac fantezie pentru ca m-am apucat sa fac acest cozonac dupa ce mi-a facut pofta Nico cu cozonacul ei,cand am vazut pozele cozonacului ei pe blogul ei(agenda di nico) mi-a venit o pofta nebuna de cozonac,am mers in bucatarie si am inceput aventura cozonacului fantazie,cu ceea ce aveam in casa(caci nu mereu ai incasa tot ce-ti trebuie pt a framanta cozonac),cu o reteta la ochi,am cantarit doar faina 1kg,zahar 270gr,drojdie 25gr,un praf de sare,arome,3 oua si lapte cu unt din ochi ,l-a, framantat fara prea multa bataie de cap,am batut zaharul cu galbenusurile,albusurile spuma cu 2 linguri de zahar,drojdia cu lapta caldut si apoi toate impreuna,timp de dospit cca 1 ora inaite si cca 1 ora dupa ce l-am pus in tavi ,timp de coacere 45-60 minute depinde ce cuptor,umplutura nuci macinate cu cacao,rom,zahar,un pic de lapte si ciocolata rasa

Commenti

  1. Super ...asa pufos este !
    In umplutura imi place ca ai pus si rom ,ciocolata ...o bunatate de cozonac a iesit!

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Mucenici de post

Ingrediente-1kg faina,o lingurita rasa sare,300gr zahar,40 gr drojdie proaspata,3 linguri ulei de masline si apa(lapte de soia) cat cuprinde pentru a face un aluat potrivit de moale,coaja rasa de la o lamaie,esenta de vanilie,pentru uns miere si nuca macinata( eu am facut simpli dar am si umplut cu rahat sau cu nuca amestecata cu cacao,zahar si rom,ca la cozonac)