Passa ai contenuti principali

Prajitura cu crema de mascarpone si gem





Ingrediente-un blat de cacao taiat pe jumatate ,eu amavut nevoie de o prajitura mai mare si am facut blatul din 10 oua,10 linguri de zahar,9 linguri de faina,un praf de sare,coaja rasa de lamaie si de portocala,esenta de rom,2 linguri de cacao
Crema-o cutie de mascarpone(200-250 gr),trei linguri zahar pudra,7 foi de gelatina(cca 14gr),200 ml frisca lichida,esenta de vanilie,un borcan de gem la alegere,eu am folosit de piersici,un praf de sare.Se pune gelatina la inmuiat pt 10 minute in putina apa calduta si apoi cateva secunde la microunde ca sa se dizolve,fara sa fiarba,separat se amesteca mascarponele cu frisca lichida,vanilia,sare ,zaharul si gemul,la urma se adauga si gelatina se omogenozeaza bine si se umplu cele doua foi de blat de cacao,se orneaza cu ciocolata topita

Commenti

  1. Wow ce bine arata !Si prezentarea e de exceptie.

    RispondiElimina
  2. multumesc mult vio si o saptamana senina din toate punctele de vedere

    RispondiElimina
  3. Buna
    Esti interesata de un schimb de linkuri?

    RispondiElimina
  4. mia placut de ce nu

    RispondiElimina
  5. ma bucur anonimule ca ti-a placut,un an nou plin de fericire

    RispondiElimina
  6. Nu stiu cum sunt altii dar, eu cand aud de prajitura cu mascarpone uit de toate kilogramele pe care le am in plus.
    Prajitura ta arata demential!

    RispondiElimina
  7. sandra e chia buna si cateodata o fac si eu ,nu prea des ca mascarponele ne omoara cu grasimile lui,dar e bun,o zi buna

    RispondiElimina
  8. Am incercat si eu astazi prajiturica ta si nu mi-a crescut blatul deloc. Sper macar sa fi iesit buna. O zi buna

    RispondiElimina
  9. deci am recitit reteta,blatul e un blat obisnuit,am gresit eu ca nu am scris mai detailat modul de lucru,scuze,se face asa,se separa albusurile de galbenusuri,se bat albusurile cu un praf de sare spuma,dar spuma tare incat cand intorci castronul sa nu curga cand sant bine batute se adauga 2 linguri de zahar(din cantitatea totala de zahar se iau 2 linguri) si se mai mixeaza un pic,se lasa deoparte,separat se freaca galbenusurile cu aromele si zaharul ramas pana devine o sppuma albicioasa,se adauga incet peste albusurile batute spuma,acum cu un tel manual,nu cu mixerul se amesteca usor de jos in sus si se adauga treptat faina amestecata cu cacao,se coace la foc moderat si se face proba cu scobitoarea,sper sa iti fi u de folos,o seara minunata

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Mucenici de post

Ingrediente-1kg faina,o lingurita rasa sare,300gr zahar,40 gr drojdie proaspata,3 linguri ulei de masline si apa(lapte de soia) cat cuprinde pentru a face un aluat potrivit de moale,coaja rasa de la o lamaie,esenta de vanilie,pentru uns miere si nuca macinata( eu am facut simpli dar am si umplut cu rahat sau cu nuca amestecata cu cacao,zahar si rom,ca la cozonac)