Ingrediente-un blat de cacao taiat pe jumatate ,eu amavut nevoie de o prajitura mai mare si am facut blatul din 10 oua,10 linguri de zahar,9 linguri de faina,un praf de sare,coaja rasa de lamaie si de portocala,esenta de rom,2 linguri de cacao
Crema-o cutie de mascarpone(200-250 gr),trei linguri zahar pudra,7 foi de gelatina(cca 14gr),200 ml frisca lichida,esenta de vanilie,un borcan de gem la alegere,eu am folosit de piersici,un praf de sare.Se pune gelatina la inmuiat pt 10 minute in putina apa calduta si apoi cateva secunde la microunde ca sa se dizolve,fara sa fiarba,separat se amesteca mascarponele cu frisca lichida,vanilia,sare ,zaharul si gemul,la urma se adauga si gelatina se omogenozeaza bine si se umplu cele doua foi de blat de cacao,se orneaza cu ciocolata topita
Wow ce bine arata !Si prezentarea e de exceptie.
RispondiEliminamultumesc mult vio si o saptamana senina din toate punctele de vedere
RispondiEliminaBuna
RispondiEliminaEsti interesata de un schimb de linkuri?
pt betty,da, de ce nu?
RispondiEliminamia placut de ce nu
RispondiEliminama bucur anonimule ca ti-a placut,un an nou plin de fericire
RispondiEliminaNu stiu cum sunt altii dar, eu cand aud de prajitura cu mascarpone uit de toate kilogramele pe care le am in plus.
RispondiEliminaPrajitura ta arata demential!
sandra e chia buna si cateodata o fac si eu ,nu prea des ca mascarponele ne omoara cu grasimile lui,dar e bun,o zi buna
RispondiEliminaAm incercat si eu astazi prajiturica ta si nu mi-a crescut blatul deloc. Sper macar sa fi iesit buna. O zi buna
RispondiEliminadeci am recitit reteta,blatul e un blat obisnuit,am gresit eu ca nu am scris mai detailat modul de lucru,scuze,se face asa,se separa albusurile de galbenusuri,se bat albusurile cu un praf de sare spuma,dar spuma tare incat cand intorci castronul sa nu curga cand sant bine batute se adauga 2 linguri de zahar(din cantitatea totala de zahar se iau 2 linguri) si se mai mixeaza un pic,se lasa deoparte,separat se freaca galbenusurile cu aromele si zaharul ramas pana devine o sppuma albicioasa,se adauga incet peste albusurile batute spuma,acum cu un tel manual,nu cu mixerul se amesteca usor de jos in sus si se adauga treptat faina amestecata cu cacao,se coace la foc moderat si se face proba cu scobitoarea,sper sa iti fi u de folos,o seara minunata
RispondiElimina