Nu stiam ce nume sa-i dau si am inventat unul vazand ca imi aminteste de un arici.
Ingrediente
Blat--8 oua
8 linguri de zahar
8 linguri de faina
4 linguri de ulei
un varf de cutit de sare
Se bat albusurile spuma cu un pic de sare,cand sant batute bine se adauga jumatate din cantitatea de zahar si sa mai bat un pic,separat se bat galbenusurile cu zaharul ramas si apoi se pun peste albusuri,se adauga apoi faina putin cate putin si se amaesteca lejer de sus in jos,la final se adauga uleiul,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se coace la foc moderat cam jumatate de ora,depinde de cuptor.
Crema
1 litru de lapte
200 gr zahar
150 gr faina
250gr unt
un pic de sare
vanilie
200gr ciocolata
Pt ornat 400 gr frisca
Se amesteca zaharul cu faina si se adauga putin cate putin tot laptele,se pune la fiert si se amesteca continuu pana se ingroasa,la final se adauga aromele,vanilie si un pic de coaja de lamaia,se lasa sa se raceasca la temperatura camerei si apoi se adauga untul,se imparte crema in doua parti ,in una se adauga ciocolata topita la microunde sau aburi si un pic de esenta de rom
Se taie blatul in trei se insiropeaza cu un sirop facut din apa,zahar,coaja de lamaie,totul l-am facut dupa gust se umple cu crema si se orneaza cu frisca
Ingrediente
Blat--8 oua
8 linguri de zahar
8 linguri de faina
4 linguri de ulei
un varf de cutit de sare
Se bat albusurile spuma cu un pic de sare,cand sant batute bine se adauga jumatate din cantitatea de zahar si sa mai bat un pic,separat se bat galbenusurile cu zaharul ramas si apoi se pun peste albusuri,se adauga apoi faina putin cate putin si se amaesteca lejer de sus in jos,la final se adauga uleiul,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se coace la foc moderat cam jumatate de ora,depinde de cuptor.
Crema
1 litru de lapte
200 gr zahar
150 gr faina
250gr unt
un pic de sare
vanilie
200gr ciocolata
Pt ornat 400 gr frisca
Se amesteca zaharul cu faina si se adauga putin cate putin tot laptele,se pune la fiert si se amesteca continuu pana se ingroasa,la final se adauga aromele,vanilie si un pic de coaja de lamaia,se lasa sa se raceasca la temperatura camerei si apoi se adauga untul,se imparte crema in doua parti ,in una se adauga ciocolata topita la microunde sau aburi si un pic de esenta de rom
Se taie blatul in trei se insiropeaza cu un sirop facut din apa,zahar,coaja de lamaie,totul l-am facut dupa gust se umple cu crema si se orneaza cu frisca
Commenti
Posta un commento