Passa ai contenuti principali

Tort "Arici"

Nu stiam ce nume sa-i dau si am inventat unul vazand ca imi aminteste de un arici.








Ingrediente
 Blat--8 oua
          8 linguri de zahar
          8 linguri de faina
          4 linguri de ulei
         un varf de cutit de sare
Se bat albusurile spuma cu un pic de sare,cand sant batute bine se adauga jumatate din cantitatea de zahar si sa mai bat un pic,separat se bat galbenusurile cu zaharul ramas si apoi se pun peste albusuri,se adauga apoi faina putin cate putin si se amaesteca lejer de sus in jos,la final se adauga uleiul,se tapeteaza o tava cu hartie de copt  si se coace la foc moderat cam jumatate de ora,depinde de cuptor.
Crema
           1 litru de lapte
            200 gr zahar
           150  gr faina
            250gr unt
            un pic de sare
            vanilie
           200gr ciocolata

Pt ornat 400 gr frisca


Se amesteca zaharul cu faina si se adauga putin cate putin tot laptele,se pune la fiert si se amesteca continuu pana se ingroasa,la final se adauga aromele,vanilie si un pic de coaja de lamaia,se lasa sa se raceasca la temperatura camerei si apoi se adauga untul,se imparte crema in doua parti ,in una se adauga ciocolata topita la microunde sau  aburi si un pic de esenta de rom

Se taie blatul in trei se insiropeaza cu un sirop facut din apa,zahar,coaja de lamaie,totul l-am facut dupa gust se umple cu crema si se orneaza cu frisca

Commenti

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.

Prajiturica cu albusuri si mac

Am facut prajitura cu galbenusuri acum e randul albusurilor care au ramas ,si asa cu 11 oua am facut doua delicioase prajiturele Ingrediente-8 albusuri 200gr zahar 100gr mac 100gr nuca cocos 4 linguri pline cu faina un plic praf copt(15 gr) un praf sare Modul de preparare-de bat bine albusurile spuma cu un praf sare,se aduga apoi zaharul,separat se amesteca faina cu macul si nuca de cocos si toate acestea se aduga peste albusuri,se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copr. Crema-500ml lapte 3 linguri pline cu faina un praf sare 275 gr zahar 200gr margarina sau unt Se amesteca cu grija laptele cu faina ca sa nu faca cocoloase,se aduga zaharul si se pune la fiert pana se ingroasa,se adauga esenta vanilie ,si cand e calduta se adauga untul,se taie blatul in doua si se pune crema.