Tort "Arici"

Nu stiam ce nume sa-i dau si am inventat unul vazand ca imi aminteste de un arici.








Ingrediente
 Blat--8 oua
          8 linguri de zahar
          8 linguri de faina
          4 linguri de ulei
         un varf de cutit de sare
Se bat albusurile spuma cu un pic de sare,cand sant batute bine se adauga jumatate din cantitatea de zahar si sa mai bat un pic,separat se bat galbenusurile cu zaharul ramas si apoi se pun peste albusuri,se adauga apoi faina putin cate putin si se amaesteca lejer de sus in jos,la final se adauga uleiul,se tapeteaza o tava cu hartie de copt  si se coace la foc moderat cam jumatate de ora,depinde de cuptor.
Crema
           1 litru de lapte
            200 gr zahar
           150  gr faina
            250gr unt
            un pic de sare
            vanilie
           200gr ciocolata

Pt ornat 400 gr frisca


Se amesteca zaharul cu faina si se adauga putin cate putin tot laptele,se pune la fiert si se amesteca continuu pana se ingroasa,la final se adauga aromele,vanilie si un pic de coaja de lamaia,se lasa sa se raceasca la temperatura camerei si apoi se adauga untul,se imparte crema in doua parti ,in una se adauga ciocolata topita la microunde sau  aburi si un pic de esenta de rom

Se taie blatul in trei se insiropeaza cu un sirop facut din apa,zahar,coaja de lamaie,totul l-am facut dupa gust se umple cu crema si se orneaza cu frisca

Nessun commento:

Posta un commento

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails