Passa ai contenuti principali

Prajitura cu cacao,nuca si ciocolata











Ingrediente

2 oua
2 cani zahar
1 cana ulei
2 cani lapte
4 cani faina
2 plicuri praf de copt
6 linguri gem
6 linguri cacao
nuca taiata marunt
un praf sare

Pt.glazura
3oo gr ciocolata cu lapte cu 2 linguri de ulei
2oo gr ciocolata alba cu 1 lingura de ulei


Modul de preparare
Se amesteca toate ingredientele,se tapeteaza o tava cu hartie de copt se pune compozitia in tava si se coace la foc moderat.Cand prajitura este gata se lasa sa se raceasca si se adauga glazura de ciocolata(se topeste ciocolata pe aburi si se adauga in ea 2 linguri de ulei)

Commenti

  1. Am simtit miros de prajitura cu cioco si am venit!
    Super decorata..nu am incercat niciodata decoratia asta...desi se pare ca nu-i asa greu de facut.
    o saptamana buna..ciao!

    RispondiElimina
  2. ciao nico,chiar nu e greu deloc sa decorezi in acest mod,e usor si de efect,o saptamana execelenta

    RispondiElimina
  3. Buna Yaya / Liliana!◕‿◕
    Pentru ca ai trecut pe la mine si am si eu ceva timp, mi-am zis a intru si eu sa vad ce bunatati ai mai facut...si uite asa mi-au ramas ochi si pofta la acesta prajiturica.
    Felicitari pentru reusita si multumiri in acelsi timp pt. reteta si foto!
    Pare simpla de facut si dupa ingrediente si buna.
    Poate ma intorc la ea zilele astea, daca pici mai ma roaga sa-le pregatesc ceva dulce.

    Momentan NU mai fac nimic dulce ca, am pus ceva KG pe costite...dar daca careva cere, NU pot sa zic ca nu fac, mai ales ca, cu toata dieta ma bucur in taina si eu de o bucatica ;-)))☺

    Te pup dulce si o seara placuta in continuare♫!!!
    Laura S.

    RispondiElimina
  4. e sora cu negresa,rapida si buna

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.