Passa ai contenuti principali

Tort cu mousse de capsuni






Blat -8 oua,8 linguri de zahar,8 linguri de faina,un praf de sare,vanilie

Se separa galbenusurile de albusuri,albusurile se bat spuma (in ele se adauga un praf de sare)si apoi se aduga 2 linguri de zahar din cele 8 linguri,celelalte 6 linguri de zahar se mixeaza cu galbenusurile pana cand devin spuma,se amesteca cu albusurile,se adauga apoi faina cate putin si amestecand de jos in sus ca sa nu se lase albusurile,se coace la foc moderat,cand e rece se taie in doua.


Pentru crema-4 albusuri,500gr capsuni,200gr frisca,,8 linguri zahar,9gr gelatina.


Se zdrobesc capsunile pana devin suc,albusurile se bat spuma apoi se adauga zaharul,se pune bolul cu albusuri pe aburi si se mai bate pana se intaresc,se adauga apoi sucul de capsuni si se mai bate pana cand compozitia devine calduta,nu feirbinte.Gelatina se dizolva in 50ml apa pe foc sau la microunde,cand s-a dizolvat se mai adauga 50ml apa rece,se adauga aceasta peste albusuri si apoi se adauga frisca batuta.
Se tapeteaza o tava cu pelicula,se insiropeaza(nu tare) cu un sirop preparat anterior din apa,zahar,coaja de lamaie si vanilie dupa propriul gust,se pune a doua foaie si se insiropeaza si aceasta un pic,se baga la frigider ca sa se intareasca crema,dupa ce s-a intarit se orneaza cu frisca,asa am preferat eu,dar se poate imbraca si in ciocolata.


Commenti

  1. Foarte fain tortuletul.Sunt sigura ca e si foarte, foarte bun.
    Sa ai o saptamana frumoasa.

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Dulce vegan cu zmeura

Simplu foarte simplu de facut dar zmeura ii confera un gust deosebit,este acelasi aluat de la muffins pe care le-am facut aneterior doar ca am copt separat doia foi si le-am unit cu gem de zmeura. Ingrediente 250 gr faina,160 gr zahar,8 gr praf copt,250 ml apa minerala,30 ml ulei floarea soarelui ,coaja rasa de la o lamaie,esenta vanilie ,un praf sare si gem de zmeura. am facut aceasta reteta de doua ori si am copt separat 2 foi

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.