Gogosi cu gem de caise(de post)




Ingrediente
500-600 gr faina
un varf cutit sare
coaja rasa de la o lamaie
100gr margarina la temperatura camerei
vanilie
apa calduta
10 gr drojdie proaspata
un varf de cutit de bicarbonat de sodiu
50gr zahar
gem de caise


Se dizolva drojdia intr-un pahar cu apa calduta,separat se amesteca celelalte ingrediente,se adauga apoi apa cu drojdia,se framanta si se mai adauga apa calduta cat e necesar ca sa iasa un aluat numai bun de intins,se lasa la dospit intr-un loc cald .Se intind foi de cca 1 cm grosime si se taie forme rotunde cu o cana,se mai lasa la crescut vreo 20 minute.Se prajesc la foc moderat,cand sant gata cu ajutorul unui sprit se umplu cu gem de caise,iar la sfarsit se pudreaza cu zahar pudra.

3 commenti:

  1. Bune gogosile ...chiar si aste de post.
    Eu doar cand le vad , imi vine o pofta..of!!
    o duminica placuta ..baci!

    RispondiElimina
  2. Multumesc nico, si tie o duminica splendida!

    RispondiElimina
  3. mie dor de gogosile de acasa un pupic lili

    RispondiElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails