Passa ai contenuti principali

Tort cu crema de capsuni


Ingrediente:


Pentru foi-4 oua,100gr zahar,4 linguri lapte praf,2 linguri miere,60 gr unt,un plic praf de copt,200gr faina


Se separa galbenusurile de albusuri,albusurile se bat spuma si apoi se aduga zaharul.Se amesteca separat toate celelalte ingrediente si apoi se adauga albusurile,amestecand de jos in sus sa nu se lase albusurile,apoi se adauga treptat faina.Se imparte compozitia in doua si se coc doua foi(in tava tapetata cu foaie de copt)




Pentru crema-4 albusuri,500gr capsuni,200gr frisca,,8 linguri zahar,9gr gelatina.


Se zdrobesc capsunile pana devin suc,albusurile se bat spuma apoi se adauga zaharul,se pune bolul cu albusuri pe aburi si se mai bate pana se intaresc,se adauga apoi sucul de capsuni si se mai bate pana cand compozitia devine calduta,nu feirbinte.Gelatina se dizolva in 50ml apa pe foc sau la microunde,cand s-a dizolvat se mai adauga 50ml apa rece,se adauga aceasta peste albusuri si apoi se adauga frisca batuta.Se tapeteaza o tava cu pelicola se pune prumul blat apoi crema si iar blat,se da la rece cam 3 ore,cand s-a racit bine crema se rastoarna pe platou si se orneaza dupa bunul plac.E FOARTE BUNA!!!!(daca ar fi dupa gustul meu eu as insiropa putin blatul)

reteta am gasit-o pe blogul sanditzei,mersi sanditza

Commenti

  1. Yaya, ma bucur mult ca am dat de blogul tau.E foarte frumos si sunt multe retete interesante.
    Tortul cu capsuni, e minunat.Felicitari.
    Sa ai o zi frumoasa in continuare.

    RispondiElimina
  2. Chiar cautam o crema de capsuni...gata, mi-am notat-o, multumesc!

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Mucenici de post

Ingrediente-1kg faina,o lingurita rasa sare,300gr zahar,40 gr drojdie proaspata,3 linguri ulei de masline si apa(lapte de soia) cat cuprinde pentru a face un aluat potrivit de moale,coaja rasa de la o lamaie,esenta de vanilie,pentru uns miere si nuca macinata( eu am facut simpli dar am si umplut cu rahat sau cu nuca amestecata cu cacao,zahar si rom,ca la cozonac)