Tort cu foi foietaj




Ingrediente:
3 pachete de foi foietaj
-Crema:
3 galbenusuri
200gr zahar
500ml frisca
2 pl gelatina(20gr)
zahar vanilat
fructele dintr-un comp macedonia

Frisca pentru ornat(depinde de marimea tortului),eu am folosit 300ml

Preparare:
Foile foietaj se coc pe fundul tavii de la cuptor,(pe hartie de copt) una cate una.

Galbenusurile si zaharul se pun la fiert intr-un vas,dupa ce au dat in cateva clocote se lasa sa se racoreasca si se adauga gelatina pe care in prealabil am pus-o la inmuiat in apa rece(100ml) si se amesteca energic.Se lasa sa se raceasca si apoi se pune frisca si fructele.

Se asembleaza tortul;o foaie foetaj,un strat crema,a doua foaie,un alt strat de crema,a treia foaie si deasupra se acopera cu un strat foarte subtire de crema,se lasa la frigider sa se intareasca un pic,eu l-am lasat o ora,apoi se acopera cu frisca si se orneaza.

Nessun commento:

Posta un commento

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails