Tort Teodor




Ingrediente:
Blat
-10 oua
-10 linguri de zahar
-10 linguri de faina
un praf de sare

Crema
-6 galbenusuri
-300gr zahar
-300ml lapte
-30gr gelatina
-2 compoturi macedonia
-1 compot de ananas
-arome pentru sirop
-500gr frisca

Pentru ornat
-400ml frisca
-paste marshmellows pentru diferite forme(200gr marshmallow,500gr zahar pudra cumparat,2 linguri de apa)

Mod de preparare

Crema:Se bat bine cele 6 galbenusuri cu 300gr zahar,dupa care se adauga laptele fierbinte,amestecat cu vanilie,putin cate putin.Se obtine o crema care se fierbe pe baie de aburi pana se ingroasa ca o smantana,se da la rece,intre timp se dizolva gelatina in zeama de compot si se amesteca cu crema calduta.Cand crema s-a racit se amesteca cu frisca si apoi se adauga fructele din compot.Din zeama da la compot,la care am mai adaugat apa si zahar dupa gustul meu,arome am facut siropul pentru insiropat blatul.

Blat:Se face un blat din 10 oua(se separa ouale,se bat separat albusurile,se bat galbenusurile cu zaharul,se amesteca cu albusurile si la final se adauga faina,se coace la foc moderat)

Se taie blatul in trei parti,am tapetat tava in care l-am copt cu folie si am pus primul blat,crema,iar blat,crema si ultimul blat,se lasa la rece pana a doua zi.

Se orneaza dupa bunul plac,pofta buna.

Nessun commento:

Posta un commento

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails