Passa ai contenuti principali

Tort Bianca




Tort cu doua creme bune si mai ales rapide pentru ca sunt facute fara multa fierbere,aproape la rece.



Ingrediente:
Blat
-8 oua
-8 linguri de zahar
-8 linguri de faina
-un praf de sare

Crema 1
-400gr iaurt cu fructe(fructe de pasure am pus eu,mai dulce)
-4 foi de gelatina(8gr)
-50gr zahar
-200ml frisca

Crema 2
-2 foi de gelatina
-200ml frisca
-jumatate de borcan de gem(eu am folosit de capsuni)
(reteta asta de crema apartine lui Pupi,si e nemaipomenit de usor de facut si buna)

Pentru ornat
-frisca(eu am folosit 200ml frisca)
-trandafiri facuti din marshmallows

Modul de preparare:


Se face un blat din 8 oua (se separa ouale,se bat separat albusurile,se bat galbenusurile cu zaharul,se amesteca cu albusurile si la final se adauga faina,se coace la foc moderat).

Pentru Crema 1:se dizolva gelatina in putina apa rece pentru 10 minute,apoi se pune putin pe foc dar fara sa fiarba,iaurtul se amesteca cu zaharul si se adauga si gelatina,la sfarsit se adauga frisca,rapid,usor,fara foc si buna.

Pentru crema 2: se pune la fel gelatina in putina apa rece pentru 10 minute apoi se pune pe foc putin fara sa o fierbem,separat se pune gemul cu putina apa intr-o cratita pe foc ca sa-l facem un pic mai lichid(daca e prea scazut),se adauga gelatina,se lasa sa ajunga la temperatura camerei si se adauga frisca si gata si a duoa crema.

Se taie blatul in trei se insiropeaza cu un sirop preparat anterior si racit sau cu zeama din compot,se umple cu crema si se orneaza dupa bunul plac.




Commenti

  1. Arata superb, unde mai pui ca-mi poarta si numele!

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Mucenici de post

Ingrediente-1kg faina,o lingurita rasa sare,300gr zahar,40 gr drojdie proaspata,3 linguri ulei de masline si apa(lapte de soia) cat cuprinde pentru a face un aluat potrivit de moale,coaja rasa de la o lamaie,esenta de vanilie,pentru uns miere si nuca macinata( eu am facut simpli dar am si umplut cu rahat sau cu nuca amestecata cu cacao,zahar si rom,ca la cozonac)