Passa ai contenuti principali

Potcoave cu Gutui


Ingrediente:
-1 kg de faina
-1 ou
-25 gr drojdia proaspata
-100 gr zahar
-unt pentru uns foile
-lapte cat e necesar pt a face un aluat protivit tare
-2-3 gutui
-zahar dupa gust pt calit gutuile
-o lingurita rasa de sare
-arome(vanilie,coaja rasa de lamaie)

Preparare:
Se pune drojdia la inmuiat in putin lapte caldut si o lingurita de zahar,se pune faina intr-un castron,se adauga sarea,oul apoi drojdia inmuiata,se framanta adaugand lapte caldut pana cand se face un aluat nu foarte tare,ca la orice pacinta.Se acopera cu un prosop si se lasa cam 1 ora la crescut,eu am pus lisheanul in cuptorul cu microunde,unde e protejat de curentii de aer.

Se rad gutuile pe razatoarea mare se adauga zahar dupa gust,cine doreste poate pune si nuci si se pune la calit.Se ia o bucata de aluat(cam cat un mar de mare),se intinde cat mai subtirte posibil,se unge foaia cu unt moale,la temperutura camerei,se taie fasii intr-o parte ca in fotografie,se pune o fasie de guti calite si se face un sul de placienta.

Ca sa fie mai divers,eu le-am taiat in bucati si le-am dat frooma de potcoave.Se mai lasa la dospit inca 30-45 minute,inainte de a le baga la cuptorul preincalzit se ung cu unt topit amestecat cu putin zahar,se coc la foc moderat.Cand sant calde se pudreaza cu zahar praf vanilat.

Commenti

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Dulce vegan cu zmeura

Simplu foarte simplu de facut dar zmeura ii confera un gust deosebit,este acelasi aluat de la muffins pe care le-am facut aneterior doar ca am copt separat doia foi si le-am unit cu gem de zmeura. Ingrediente 250 gr faina,160 gr zahar,8 gr praf copt,250 ml apa minerala,30 ml ulei floarea soarelui ,coaja rasa de la o lamaie,esenta vanilie ,un praf sare si gem de zmeura. am facut aceasta reteta de doua ori si am copt separat 2 foi

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.