Passa ai contenuti principali

Prajitura cu ciocolata,nuca si budinca de caramel(de post)

1
2
3
Blat-75ml ulei,200gr zahar,250ml apa minerala sau lapte soia,2 linguri cu varf cacao,2 linguri gem,100 gr nuci macinate sau nuca de cocos,o lingurita bicarbonat de sodiu,2 cani faina,u praf sare-e mai mult sau mai putin o reteta de negresa,am vazut reteta pe blogul bucatereselor vesele.Se amesteca toate aceste ingrediente se coace la foc moderat iar cand e gata deasiupra am pus o budinca de caramel(un plic) facuta cu lapte de soia sau migdale(am folosit eu),peste am ras ciocolata amaruie.

Commenti

  1. Tot ce-i cu nuca dupa mine nu are cum sa nu fie bun. O seara frumoasa!

    RispondiElimina
  2. Arata fantastic!
    Pupici si o seara frumoasa :*

    RispondiElimina
  3. Arata bine si cred ca este si buna.Te astept si eu la mine in casuta,daca vrei sa mi te alaturi si sa ma urmaresti.Multumesc.Doresc sa-mi fac si eu prieteni care sa ma urmareasca.DiaMar-bucataria galbena diamar99blogspot.com

    RispondiElimina
  4. muleumesc fetelor si o zi mnunata

    RispondiElimina
  5. Ciao grazie della visita, buono questo dolce molto goloso!!!
    Con blogger qualche problema per non sbagliare mi sono unita ancora.....
    A presto

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Dulce vegan cu zmeura

Simplu foarte simplu de facut dar zmeura ii confera un gust deosebit,este acelasi aluat de la muffins pe care le-am facut aneterior doar ca am copt separat doia foi si le-am unit cu gem de zmeura. Ingrediente 250 gr faina,160 gr zahar,8 gr praf copt,250 ml apa minerala,30 ml ulei floarea soarelui ,coaja rasa de la o lamaie,esenta vanilie ,un praf sare si gem de zmeura. am facut aceasta reteta de doua ori si am copt separat 2 foi

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...