Blat-75ml ulei,200gr zahar,250ml apa minerala sau lapte soia,2 linguri cu varf cacao,2 linguri gem,100 gr nuci macinate sau nuca de cocos,o lingurita bicarbonat de sodiu,2 cani faina,u praf sare-e mai mult sau mai putin o reteta de negresa,am vazut reteta pe blogul bucatereselor vesele.Se amesteca toate aceste ingrediente se coace la foc moderat iar cand e gata deasiupra am pus o budinca de caramel(un plic) facuta cu lapte de soia sau migdale(am folosit eu),peste am ras ciocolata amaruie.
Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.
Mama mia, ce bine arata !
RispondiEliminaFoarte bine arata!!
RispondiEliminaTot ce-i cu nuca dupa mine nu are cum sa nu fie bun. O seara frumoasa!
RispondiEliminaArata fantastic!
RispondiEliminaPupici si o seara frumoasa :*
Ador caramelul!Pupici!
RispondiEliminaArata bine si cred ca este si buna.Te astept si eu la mine in casuta,daca vrei sa mi te alaturi si sa ma urmaresti.Multumesc.Doresc sa-mi fac si eu prieteni care sa ma urmareasca.DiaMar-bucataria galbena diamar99blogspot.com
RispondiEliminamuleumesc fetelor si o zi mnunata
RispondiEliminaCiao grazie della visita, buono questo dolce molto goloso!!!
RispondiEliminaCon blogger qualche problema per non sbagliare mi sono unita ancora.....
A presto
Ma quanto sei brava!!!!
RispondiElimina