Passa ai contenuti principali

Miniplacinte cu gem sau mere si scortisoara ( de post)

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Ingrediente-1 kg faina,40 gr drojdie proaspata,120 gr zahar,250 ml ulei,un praf sare,coaja de lamaie si portocala,esenta vanillie,apa  cat cuprinde ,gem,mere rase (3-4).scortisoara
Modul de preparare-se pune drojdia cu 20 gr 2 lingurite de zahar si putina apa calduta si se lasa 5 minute,intr-un castron punem faina ,sare,aromele ,peste acestea se adauga drojdia dizolvata si se incepae framantarea adaugand cate putina apa calduta alternand cu leiul pana devine un aluat potrivit de tare care poate fi intins cu sucitorul,se acopera si se lasa la loc cald la dospit,dupa ce a crescut se fac placintelele se intind cercuri se pune in mijloc gem sau mere date pe razatoare stoarse de zeama si adaugand zahar si scortisoara dupa gust,se inchid,se pun in tava se lasa la dospit inca o jumatate de ora dupa care se ung cu miere de albine diluata cu apa ,se coc la foc  moderat



Commenti

  1. Craciun fericit si linistit alaturi de toti cei dragi tie!

    RispondiElimina
  2. Craciun fericit cu bucate alese.La multi ani!

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Prajiturica cu albusuri si mac

Am facut prajitura cu galbenusuri acum e randul albusurilor care au ramas ,si asa cu 11 oua am facut doua delicioase prajiturele
Ingrediente-8 albusuri 200gr zahar 100gr mac 100gr nuca cocos 4 linguri pline cu faina un plic praf copt(15 gr) un praf sare Modul de preparare-de bat bine albusurile spuma cu un praf sare,se aduga apoi zaharul,separat se amesteca faina cu macul si nuca de cocos si toate acestea se aduga peste albusuri,se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copr. Crema-500ml lapte 3 linguri pline cu faina un praf sare 275 gr zahar 200gr margarina sau unt Se amesteca cu grija laptele cu faina ca sa nu faca cocoloase,se aduga zaharul si se pune la fiert pana se ingroasa,se adauga esenta vanilie ,si cand e calduta se adauga untul,se taie blatul in doua si se pune crema.