Ingrediente blat 6 oua,6 linguri zahar,6 linguri faina,3 linguri ulei,un praf sare,esenta vanilie
crema 400 ml frisca lichida,4 linguri miere,4 linguri lapte,8 gr gelatina,bucatele de ciocolata si 3-4 linguri gem de fructe de padure
glazura 200gr ciocolata alba,50 ml frisca lichida
Se separa albusurile de galbenusuri ,se bat spuma albusurile cu un praf de sare,si se aduga 2 linguri de zahar,separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul ramas pana devine o spuma albicioasa,se adauga apoi peste albusuri,se adauga si faina amestecand lejer,uleiul si esenta de vanilie,se coace intr-o forma rotunda la foc moderat,se lasa sa se raceasca si apoi se taie in trei.
Crema se bate frisca se adauga mierea laptele si apoi gelatina( in prealabil inmiuata in apa rece si apoi la microunde sau pa aburi,) se adauga apoi bucatele de ciocolata in jumatate din crema si gemul de fructe de padure in cealalta jumatate.
Glazura se topeste ciocolata pe aburi se adauga frisca lichida
Se insiropeaza blatul cu un sirop( eu am facut un sirop din apa,zahar,esenta de vanilie) si se aseaza primul blat in forma in care s-a copt blatul,tapetata cu folie alimentara,se pune blat,crema,blat ,crema blat si se da la rece,pana se intareste crema,eu l-am last peste noapte,apoi se orneaza cu frisca si glazura de ciocolata(glazura de ciocolata alba e diferita la consistenta ca cea de ciocolata amaruie,de pune pe tort cand e mai groasa,mai rece,sa nu fie tare lichida,calda ca aluneca foarte usor de pe tort)
Ce bine arata, fur o felie!!
RispondiElimina