Passa ai contenuti principali

Tort cu frisca ,ciocolata si fructe de padure



 

Ingrediente blat 6 oua,6 linguri zahar,6 linguri faina,3 linguri ulei,un praf sare,esenta vanilie              
crema 400 ml frisca lichida,4 linguri miere,4 linguri lapte,8 gr gelatina,bucatele de ciocolata si 3-4 linguri gem de fructe de padure
glazura 200gr ciocolata alba,50 ml frisca lichida

Se separa albusurile de galbenusuri ,se bat spuma albusurile cu un praf de sare,si se aduga 2 linguri de zahar,separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul ramas pana devine o spuma albicioasa,se adauga apoi peste albusuri,se adauga si faina amestecand lejer,uleiul si esenta de vanilie,se coace intr-o forma rotunda la foc moderat,se lasa sa se raceasca si apoi se taie in trei.
Crema se bate frisca se adauga mierea laptele si apoi gelatina( in prealabil inmiuata in apa rece si apoi la microunde sau pa aburi,) se adauga apoi bucatele de ciocolata in jumatate din crema si gemul de fructe de padure in cealalta jumatate.
Glazura se topeste ciocolata pe aburi se adauga frisca lichida
Se insiropeaza blatul cu un sirop( eu am facut un sirop din apa,zahar,esenta de vanilie) si se aseaza primul blat in forma in care s-a copt blatul,tapetata cu folie alimentara,se pune blat,crema,blat ,crema blat si se da la rece,pana se intareste crema,eu l-am last peste noapte,apoi se orneaza cu frisca si glazura  de ciocolata(glazura de ciocolata alba e diferita la consistenta ca cea de ciocolata amaruie,de pune pe tort cand e mai groasa,mai rece,sa nu fie tare lichida,calda ca aluneca foarte usor de pe tort)

Commenti

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Dulce vegan cu zmeura

Simplu foarte simplu de facut dar zmeura ii confera un gust deosebit,este acelasi aluat de la muffins pe care le-am facut aneterior doar ca am copt separat doia foi si le-am unit cu gem de zmeura. Ingrediente 250 gr faina,160 gr zahar,8 gr praf copt,250 ml apa minerala,30 ml ulei floarea soarelui ,coaja rasa de la o lamaie,esenta vanilie ,un praf sare si gem de zmeura. am facut aceasta reteta de doua ori si am copt separat 2 foi

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...