Passa ai contenuti principali

Tort cu frisca ,ciocolata si fructe de padure



 

Ingrediente blat 6 oua,6 linguri zahar,6 linguri faina,3 linguri ulei,un praf sare,esenta vanilie              
crema 400 ml frisca lichida,4 linguri miere,4 linguri lapte,8 gr gelatina,bucatele de ciocolata si 3-4 linguri gem de fructe de padure
glazura 200gr ciocolata alba,50 ml frisca lichida

Se separa albusurile de galbenusuri ,se bat spuma albusurile cu un praf de sare,si se aduga 2 linguri de zahar,separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul ramas pana devine o spuma albicioasa,se adauga apoi peste albusuri,se adauga si faina amestecand lejer,uleiul si esenta de vanilie,se coace intr-o forma rotunda la foc moderat,se lasa sa se raceasca si apoi se taie in trei.
Crema se bate frisca se adauga mierea laptele si apoi gelatina( in prealabil inmiuata in apa rece si apoi la microunde sau pa aburi,) se adauga apoi bucatele de ciocolata in jumatate din crema si gemul de fructe de padure in cealalta jumatate.
Glazura se topeste ciocolata pe aburi se adauga frisca lichida
Se insiropeaza blatul cu un sirop( eu am facut un sirop din apa,zahar,esenta de vanilie) si se aseaza primul blat in forma in care s-a copt blatul,tapetata cu folie alimentara,se pune blat,crema,blat ,crema blat si se da la rece,pana se intareste crema,eu l-am last peste noapte,apoi se orneaza cu frisca si glazura  de ciocolata(glazura de ciocolata alba e diferita la consistenta ca cea de ciocolata amaruie,de pune pe tort cand e mai groasa,mai rece,sa nu fie tare lichida,calda ca aluneca foarte usor de pe tort)

Commenti

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Prajiturica cu albusuri si mac

Am facut prajitura cu galbenusuri acum e randul albusurilor care au ramas ,si asa cu 11 oua am facut doua delicioase prajiturele
Ingrediente-8 albusuri 200gr zahar 100gr mac 100gr nuca cocos 4 linguri pline cu faina un plic praf copt(15 gr) un praf sare Modul de preparare-de bat bine albusurile spuma cu un praf sare,se aduga apoi zaharul,separat se amesteca faina cu macul si nuca de cocos si toate acestea se aduga peste albusuri,se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copr. Crema-500ml lapte 3 linguri pline cu faina un praf sare 275 gr zahar 200gr margarina sau unt Se amesteca cu grija laptele cu faina ca sa nu faca cocoloase,se aduga zaharul si se pune la fiert pana se ingroasa,se adauga esenta vanilie ,si cand e calduta se adauga untul,se taie blatul in doua si se pune crema.