Passa ai contenuti principali

Tort Barbie


Primul meu tortulet papusica facut pentru nepotica si finuta mea Sara,o fetita minunata ,la multi ani Sara ,sa cresti mare ,sanatoasa si Dumnezeu sa te binecuvanteze.
Ingrediente blat-am facut doua blaturi unul normal rotund din 4 oua si alutl untr-un castron ca sa iasa bombat tot din 4 oua
Blat 1-4 oua,4 linguri zahar,2 linguri ulei,sare,4 linguri faina
Blat 2 4 oua.4 linguri zahar,2 linguri ulei,sare,4 linguri faina
Se separa albusirile de galbenusuri,se bat spuma tare albusurile cu sare si apoi la urma se adauga 1 lingura de zahar,separat se freaca galbenusurile cu zaharul ramas si se amesteca cu albusurile,se adauga uleiul si faina amestecand usor de jos in sus,se coc la foc moderat.
Crema e aceeasi de frisca- 400 ml frisca lichida,4 linguri miere,4 linguri lapte, 8 gr gelatina ,o cutie macedonia
.
Modul de preparare se pune gelatina la dizolvat in putina apa rece,dupa 10 minute se pune in microunde sau pe aburi sa se inmoaie,separat se bate frisca,se adauga apoi laptele,mierea,gelatina,fructele fara zeama.
L-am ornat cu pasta de zahar.

Commenti

  1. Cu ce fel de decupatoare ai reusit inimioarele de pe rochita? Ce mi-ar trebui si mie pentru tortul de sambata:))

    RispondiElimina
  2. adnia mersi mult
    maria inimioarele le-am facut cu o forma ca si pentru floricele,sant un set de trei decupatoare cu inimioare de trei dimensiuni

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Prajiturica cu albusuri si mac

Am facut prajitura cu galbenusuri acum e randul albusurilor care au ramas ,si asa cu 11 oua am facut doua delicioase prajiturele
Ingrediente-8 albusuri 200gr zahar 100gr mac 100gr nuca cocos 4 linguri pline cu faina un plic praf copt(15 gr) un praf sare Modul de preparare-de bat bine albusurile spuma cu un praf sare,se aduga apoi zaharul,separat se amesteca faina cu macul si nuca de cocos si toate acestea se aduga peste albusuri,se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copr. Crema-500ml lapte 3 linguri pline cu faina un praf sare 275 gr zahar 200gr margarina sau unt Se amesteca cu grija laptele cu faina ca sa nu faca cocoloase,se aduga zaharul si se pune la fiert pana se ingroasa,se adauga esenta vanilie ,si cand e calduta se adauga untul,se taie blatul in doua si se pune crema.