Passa ai contenuti principali

Tort Barbie


Primul meu tortulet papusica facut pentru nepotica si finuta mea Sara,o fetita minunata ,la multi ani Sara ,sa cresti mare ,sanatoasa si Dumnezeu sa te binecuvanteze.
Ingrediente blat-am facut doua blaturi unul normal rotund din 4 oua si alutl untr-un castron ca sa iasa bombat tot din 4 oua
Blat 1-4 oua,4 linguri zahar,2 linguri ulei,sare,4 linguri faina
Blat 2 4 oua.4 linguri zahar,2 linguri ulei,sare,4 linguri faina
Se separa albusirile de galbenusuri,se bat spuma tare albusurile cu sare si apoi la urma se adauga 1 lingura de zahar,separat se freaca galbenusurile cu zaharul ramas si se amesteca cu albusurile,se adauga uleiul si faina amestecand usor de jos in sus,se coc la foc moderat.
Crema e aceeasi de frisca- 400 ml frisca lichida,4 linguri miere,4 linguri lapte, 8 gr gelatina ,o cutie macedonia
.
Modul de preparare se pune gelatina la dizolvat in putina apa rece,dupa 10 minute se pune in microunde sau pe aburi sa se inmoaie,separat se bate frisca,se adauga apoi laptele,mierea,gelatina,fructele fara zeama.
L-am ornat cu pasta de zahar.

Commenti

  1. Cu ce fel de decupatoare ai reusit inimioarele de pe rochita? Ce mi-ar trebui si mie pentru tortul de sambata:))

    RispondiElimina
  2. adnia mersi mult
    maria inimioarele le-am facut cu o forma ca si pentru floricele,sant un set de trei decupatoare cu inimioare de trei dimensiuni

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.