Ingrediente-pentru patru persoane-1 piept de pui,4 ardei grasi ,2 catei de usturoi,o jumatate ceapa,3-4 linguri ricotta ,patrunjela taiat marunt,paine prajita,ilei de masline,sare ,piper
Modul de preparare-se spala ardeii,se face o taietura laterala cu cutitul si se baga in ardei o feliuta de usturoi,se infasoara fiecare ardei in aluminiu si se baga in cuptorul incalzit ptr circa 30 minute,separat cat se fac ardei se taie marunt marunt pieptul de pui,intr-o tigaie se pun 2 linguri ulei de masline o jumatate de ceapa taiata marunt,o jumatate de usturoi,se lasa un minut sau doua cat sa ia mirosul uleiul de lausturoi si apoi se scoate usturoiul,se aduga pieptul de pui si se lasa la foc moderat si acoperit sa se innabuse,cand e gata se stinge focul se sareaza,pipareaza se adauga patrunjelul taiat si ricotta,se amesteca.Ardeii cand sant gatase desfac din aluminiu se pun intr-un castron acoperit ,peste ei se presara sare mare,dupa 5-10 minute se curata de coaja,se scot semintele si se taie marunt,intr-o tigaie cu o lingura de ulei de masline se pun ardei se lasa la foc mic 5 minute amestecand continuu,eu am folosit acele forme rotunde de inox pentru prezentarea la masa,se pot folosi castronele mici,si se serveste cu paine prajita
Hayırlı akşamlar, çok güzel ve leziz görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.
RispondiEliminaSaygılar..
Arata bine cu o prezentare frumoasa!
RispondiEliminaCe frumoasa mancarica, iar prezentarea e superba!
RispondiElimina