Passa ai contenuti principali

Piept de pui pe pat de ardei




Ingrediente-pentru patru persoane-1 piept de pui,4 ardei grasi ,2 catei de usturoi,o jumatate ceapa,3-4 linguri ricotta ,patrunjela taiat marunt,paine prajita,ilei de masline,sare ,piper
Modul de preparare-se spala ardeii,se face o taietura laterala cu cutitul si se baga in ardei o feliuta de usturoi,se infasoara fiecare ardei in aluminiu si se baga in cuptorul incalzit ptr circa 30 minute,separat cat se fac ardei se taie marunt marunt pieptul de pui,intr-o tigaie se pun 2 linguri ulei de masline o jumatate de ceapa taiata marunt,o jumatate de usturoi,se lasa un minut sau doua cat sa ia mirosul uleiul de lausturoi si apoi se scoate usturoiul,se aduga pieptul de pui si se lasa la foc moderat si acoperit sa se innabuse,cand e gata se stinge focul se sareaza,pipareaza se adauga patrunjelul taiat si ricotta,se amesteca.Ardeii cand sant gatase desfac din aluminiu se pun intr-un castron acoperit ,peste ei se presara sare mare,dupa 5-10 minute se curata de coaja,se scot semintele si se taie marunt,intr-o tigaie cu o lingura de ulei de masline se pun ardei se lasa la foc mic 5 minute amestecand continuu,eu am folosit acele forme rotunde de inox pentru prezentarea la masa,se pot folosi castronele mici,si se serveste cu paine prajita

Commenti

  1. Hayırlı akşamlar, çok güzel ve leziz görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar..

    RispondiElimina
  2. Ce frumoasa mancarica, iar prezentarea e superba!

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Dulce vegan cu zmeura

Simplu foarte simplu de facut dar zmeura ii confera un gust deosebit,este acelasi aluat de la muffins pe care le-am facut aneterior doar ca am copt separat doia foi si le-am unit cu gem de zmeura. Ingrediente 250 gr faina,160 gr zahar,8 gr praf copt,250 ml apa minerala,30 ml ulei floarea soarelui ,coaja rasa de la o lamaie,esenta vanilie ,un praf sare si gem de zmeura. am facut aceasta reteta de doua ori si am copt separat 2 foi

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...