Passa ai contenuti principali

Rulada din piept de curcan cu prune uscate

DSC01125
DSC01126
DSC01124Am vazut in multe parti reteta asta dar cu prune si sunculita,fiind pentru cina pregatita m-am gandit sa o modific un pic,in loc de sunculita am pus branzica,mai usor de digerat .
Ingrediente-un piept de curcan taiat ca pentru snitele,prune uscate,sare,piper,branza topita,triungiuri,sul sau eu am pus philadelphia,cateva boabe de mazare pentru a varia un pic culorile
Am batut un pic carnea am sarat-o si piparat-o , am pus un strat de branza peste care am pus prunele si boabe de mazare,am rulat-o si am legat-o .Se pregateste o tava cu un pic de ulei de masline,un pahar de vin alb,doua capatane de usturoi intregi,cativa cartofi si se adauga rulada de carne,se coace la foc moderat
.

Commenti

  1. Ce prezentare frumoasa. Cred ca este foarte buna.
    Pupici si o seara frumoasa!

    RispondiElimina
  2. Oau ce buna poate fi, arata tare apetisant, super prezentare! Acela este sosul format sau sos pregatit separat?

    RispondiElimina
  3. Arata foarte bine! Mie îmi place mult combinatia asta!
    Pupici :*

    RispondiElimina
  4. multumesc tuturor,incercati rulada asta si cred eu o sa va placa,sosul e o glazura de otet balsamic,asa l-am cumparat(se poate face si in casa din otet balsamic se fierbe pana cand scade bine si devine o glazura),eu de cand l-am descoperit il am mereu in casa,e bun aproape cu orice,pe salate,pe paste,pe carnuri...o zi buna tuturor

    RispondiElimina
  5. ce fain arata!!!cred ca este delicioasa.o zi minunata!

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Dulce vegan cu zmeura

Simplu foarte simplu de facut dar zmeura ii confera un gust deosebit,este acelasi aluat de la muffins pe care le-am facut aneterior doar ca am copt separat doia foi si le-am unit cu gem de zmeura. Ingrediente 250 gr faina,160 gr zahar,8 gr praf copt,250 ml apa minerala,30 ml ulei floarea soarelui ,coaja rasa de la o lamaie,esenta vanilie ,un praf sare si gem de zmeura. am facut aceasta reteta de doua ori si am copt separat 2 foi

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...