Passa ai contenuti principali

Gogosele cu aroma de scortisoara ,susan si sirop de miere(de post)

DSC09844
DSC09831
DSC09840
DSC09829
Un aluat simplu din 1/2 kg faina,un cub drojdie(25gr),o lingurita rasa sare,apa calduta cat e necesar ca sa iasa un aluat moal,mai moale ca la cozonac,o lingura zahar,ulei pentru a le praji si sirop facut din parti egale de apa,zahar si miere( fiert).Se face un aluat si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul,se fac apoi bilute cu mainile unse cu ulei si se prajesc in ulei,se scot pe un servetel si se pune peste ele acel sirop cu miere,deasupra se pune scortisoara si susan sau nuca macinata

Commenti

  1. Dar faine mai sunt gogoselele tale!Un dulce simplu si gustos!Pupici!

    RispondiElimina
  2. Simplu si-mi imaginez ca foarte bune!O idee minunata.
    Te pup si o seara placuta!!!

    RispondiElimina
  3. Am vazut pe Euforia ceva asemanator si ma gandeam sa fac si eu , mi-ai adus aminte de ei !

    RispondiElimina
  4. Buenísimo, tiene que estar buenísimo.
    muchos besos

    RispondiElimina
  5. fetelor chia ca au fost bune,am auzit mai demult de ele dar nicidata nu le venea randul

    RispondiElimina
  6. Am venit sa caut poze cu locurile pe care le-ai vazut in vacanta dar nu le gasesc ,nu ai postat?
    Acuma insa ma delectez cu cateva gogosele ........mmm...........multumesc!
    Pup si o zi frumoasa!

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Dulce vegan cu zmeura

Simplu foarte simplu de facut dar zmeura ii confera un gust deosebit,este acelasi aluat de la muffins pe care le-am facut aneterior doar ca am copt separat doia foi si le-am unit cu gem de zmeura. Ingrediente 250 gr faina,160 gr zahar,8 gr praf copt,250 ml apa minerala,30 ml ulei floarea soarelui ,coaja rasa de la o lamaie,esenta vanilie ,un praf sare si gem de zmeura. am facut aceasta reteta de doua ori si am copt separat 2 foi

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...