Un aluat simplu din 1/2 kg faina,un cub drojdie(25gr),o lingurita rasa sare,apa calduta cat e necesar ca sa iasa un aluat moal,mai moale ca la cozonac,o lingura zahar,ulei pentru a le praji si sirop facut din parti egale de apa,zahar si miere( fiert).Se face un aluat si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul,se fac apoi bilute cu mainile unse cu ulei si se prajesc in ulei,se scot pe un servetel si se pune peste ele acel sirop cu miere,deasupra se pune scortisoara si susan sau nuca macinata
Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.
Dar faine mai sunt gogoselele tale!Un dulce simplu si gustos!Pupici!
RispondiEliminaSimplu si-mi imaginez ca foarte bune!O idee minunata.
RispondiEliminaTe pup si o seara placuta!!!
Am vazut pe Euforia ceva asemanator si ma gandeam sa fac si eu , mi-ai adus aminte de ei !
RispondiEliminaBuenísimo, tiene que estar buenísimo.
RispondiEliminamuchos besos
fetelor chia ca au fost bune,am auzit mai demult de ele dar nicidata nu le venea randul
RispondiEliminaMmmmm,da bine mai arata!
RispondiEliminaPupici!
Am venit sa caut poze cu locurile pe care le-ai vazut in vacanta dar nu le gasesc ,nu ai postat?
RispondiEliminaAcuma insa ma delectez cu cateva gogosele ........mmm...........multumesc!
Pup si o zi frumoasa!