Passa ai contenuti principali

Prajitura cu gem si budinca de capsuni (de post)

DSC08561



DSC08558


DSC08553
Ingrediente blat maro un blat maro,eu am facut de doua ori tetea pentru ca am facut doua blaturi--75 ml ulei,200gr zahar,250ml apa minerala,3 linguri cacao,2 linguri gem capsuni,100gr nuci macinate,o lingura rasa bicarbonat sodiu,2 cani faina(circa 300gr faina,poate mai mult depinde de faina),un praf sara,esenta rom,se amesteca toate si se coace in tava cuptorului tapetata cu hatie de copt la foc moderat,se lasa la racit apoi.
Ingrediante foaie alba -2 cani faina,200gr zahar,2oo ml ulei,jumatate pachet praf copt,un praf sare,100 gr gris(eu am mai adaugat un pic faina ,depinde mult de faina,aluatul trebuie sa aiba consistenta aluatului de chec),se coace si din acest aluat o foaie de prajitura si se lasa la racit.
Separat am pregatit o budinca din doua pachete de budinca cu lapte de soia sau lapte normal(eu am facut-o de post) la care am mai adaugat si 5 foi de gelatina,
Asamblarea-prima foaie maro,un strat gem de capsuni,foaia alba,budinca de capsuni,foaia maro iar deasupra am topit ciocolata amaruie si am pudrat-o cu zahar pudra.

Commenti

  1. Super faina reteta si prezentarea.
    Te pup si-ti doresc o saptamana minunata.

    RispondiElimina
  2. Woow, ce bine arata! imi dau seama cat de buna poate sa fie!!! O saptamana placuta!

    RispondiElimina
  3. Că desert gustoase, şi de prezentare mare. Felicitări şi I a lua o bucată de dovezi.
    Besitos

    RispondiElimina
  4. O sectiune cu adevarat delicioasa! iti incanta ochii!

    RispondiElimina
  5. Ca toate retetele tale de post,pot jura ca-s de frupt...Ai mare talent sa le "milimetrezi"bine iar cu prezentarile deosebite imi faci mereu pofta... Si poti converti si un "pagan" cu dulciurile tale....
    Te pup si pe curand!!!

    RispondiElimina
  6. petronela mi-ai descretit funtea,m-ai facut sa zambesc cand am citit mesajul tau,mersi mult,o seara minunata

    RispondiElimina
  7. multumesc tuturor si o seara speciala

    RispondiElimina
  8. Hi,hi...ma tot uitam dupa budinca de capsuni, stratul roz am crezut ca e dulceata de capsuni...e foarte aspectuoasa!

    RispondiElimina
  9. gelatina nu e de post e de origine animala. In rest e super!

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Dulce vegan cu zmeura

Simplu foarte simplu de facut dar zmeura ii confera un gust deosebit,este acelasi aluat de la muffins pe care le-am facut aneterior doar ca am copt separat doia foi si le-am unit cu gem de zmeura. Ingrediente 250 gr faina,160 gr zahar,8 gr praf copt,250 ml apa minerala,30 ml ulei floarea soarelui ,coaja rasa de la o lamaie,esenta vanilie ,un praf sare si gem de zmeura. am facut aceasta reteta de doua ori si am copt separat 2 foi

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.