Passa ai contenuti principali

Prajitura cu crema de cocos

DSC07902


DSC07907


DSC07897
Ingrediente 3 oua, 1 cana zahar( cana mea e o cana normala de apa cca 250-300 ml) ,1/2 cana ulei,1/2 cana lapte ,3/4 cana faina,un praf copt,un praf sare,2 linguri cacao,100gr ciocolata topita
Crema-0,5 l lapte,1 cana zahar,,6 linguri semola(o faina  macinata mai mare),cred ca se poate inlocui cu gris,100gr fulgi cocos,esenta vanilie
Modul de praparare-se bat bine ouale cu zaharul pana devin spumase adauga apoi uleiul,laptele,faina,praful de copt si un praf sare,se imparte in doua si jumatate se coloreaza cu doua linguri cacao si ciocolata topita.
Crema-se amesteca toate ingredientele intr-o cratita si se pune pe foc pana se ingoasa,se lasa apoi la racit.Se pune jumatatea de aluat intr-o tava tapatata cu hartie de copt si se lasa 5-10 minute  la cuptor ,se pune apoi crema peste si restul de aluat,se coace la foc mic-moderata,se face proba cu scobitoarea
Mersi Tanja!

Commenti

  1. Arata super ! Imi plac mult dulciurile cu cocos si prajiturica asta trebuie sa fie tare buna!
    salvez si eu reteta ;-))
    te pup o zi buna!

    RispondiElimina
  2. Foarte buna si foarte bine arata! chiar imi place!
    O zi minunata!

    RispondiElimina
  3. Iti dai seama ca am salvat-o.Ce buna trebuie sa fie.
    Te pup si-ti doresc o zi faina.

    RispondiElimina
  4. foarte bun! cremă cu fulgi de nucă de cocos şi parfum de vanilie, un spectacol real!
    ciao Tanja!

    RispondiElimina
  5. cine iubeste cocosul se merita sa o incerce,e buna,o saptamana buna in continuare tuturor

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Dulce vegan cu zmeura

Simplu foarte simplu de facut dar zmeura ii confera un gust deosebit,este acelasi aluat de la muffins pe care le-am facut aneterior doar ca am copt separat doia foi si le-am unit cu gem de zmeura. Ingrediente 250 gr faina,160 gr zahar,8 gr praf copt,250 ml apa minerala,30 ml ulei floarea soarelui ,coaja rasa de la o lamaie,esenta vanilie ,un praf sare si gem de zmeura. am facut aceasta reteta de doua ori si am copt separat 2 foi

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...