Passa ai contenuti principali

Tort Liliana

Tortul pe care am reusit sa-l fac pentru ziua mea,s-a terminat imediat pentru ca era foarte racoritor,foi foetaj cu crema diplomat plina cu fructe,voi pune reteta completa









Commenti

  1. La multi ani sanatosi!!!!Te pup!

    RispondiElimina
  2. La multi, multi ani fericiti, norocosi si sanatosi.Sa ai parte doar de bucurii de acum inainte.
    O saptamana frumoasa.

    RispondiElimina
  3. multumesc mimi si micul,acelasi lucru va doresc si eu voua,sanatate si numai fericire,o saptamana buna

    RispondiElimina
  4. Cam tarziu dar...niciodata nu e prea tarziu sa-ti spun si eu La Multi Ani!, sa ti se indeplineasca orice dorinta, sa fii sanatoasa si vesnic tanara!
    O saptamana minunata!

    RispondiElimina
  5. iti multumesc din suflet nely,o saptamana minunata si tie

    RispondiElimina
  6. Asa mult mi-asi dori sa aflu reteta asta,am tot asteptat am cezut ca o sa o postate asa cum ati promis,v-as ruga din suflet sa ne scrieti reteta...va multumesc.LILI.

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Dulce vegan cu zmeura

Simplu foarte simplu de facut dar zmeura ii confera un gust deosebit,este acelasi aluat de la muffins pe care le-am facut aneterior doar ca am copt separat doia foi si le-am unit cu gem de zmeura. Ingrediente 250 gr faina,160 gr zahar,8 gr praf copt,250 ml apa minerala,30 ml ulei floarea soarelui ,coaja rasa de la o lamaie,esenta vanilie ,un praf sare si gem de zmeura. am facut aceasta reteta de doua ori si am copt separat 2 foi

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...