Passa ai contenuti principali

Tort cu crema lamaie si banane caramelizate



Am cumparat o forma de silicon pentru torturi moderne si in cutie m gasit o reteta a unui tort cu crema de lamaie si banane caramelizate,un deliciu.L am facut dar nu l-am terminat pt ca nu am avut sray velvet piture pentru ai da deasupra sau o glazura oglinda(nu aveam ingredientele necesare).Asa neterminat s-a mancat e o combinatie de gusturi deosebita dulcele acrisor al lamaiei cu dulcele caramelului si al bananei
Ingrediente
Pandispan-4 oua,120 gr faiana,120 gr zahar,coaja de la o lamaie.
Crema de lamaie 100 gr zeama lamaie,30 gr lapte,15 gr coaja lamaie,3 oua,160gr unt,3 foi geelatina,100 gr frisca,120gr zahar.
Banane caramelizate 500 gr banane,55 gr unt,125 gr zahar,40 ml apa
Pt decorat 1 spray velvet
Modul de preparare Pndispanul se separa albusurile de galbenusuri ,albusurile se bat spuma cu zaharul se adauga apoi galbenusurile coaja de lamaie si faina amestecand lejer de sus i njos,se pune compozitia in tava eu am folosit tava de cuptor si se coac 20 minute la 180 grade ,cand e rece se decupeaza doua cercuri cu diametrul mai mic decat al formei de silicon.
Crema de lamaie se pun la fiert ouale,sucul de lamaie zaharul coaja de lamaie lapte pt 15 minute amestecand continuu se da deoparte si se aadauga gelatina in prealabil hidratata in apa si stoarsa bine de apa se amesteca si se lasa la racit ,cand e rece se adauga frisca batuta amestecand lejer.
Banane caramelizate se pune intr o cratita zaharul apa si se pune pe foc cand zaharul e topit se adauga untul si se fierbe pana cand se obtine un caramel si se adauga bananele taiate felii mai groase si se mai lasa circa 2 minute pe foc apoi se pune la racit.
Montarea tortului se pune un strat de crema pe fundul formei de silicon peste care se pun jumatate din banane peste se pune un disc de pandispan apoi iar crema banane si se inchide cu cel de al doilea disc d pandispan se pune la congelator .Cande e congelata bine se scoate din forma .Se finalizeaza cu spray velvet sau cu o glazura sau se serveste asa cum l-am devorat noi

Commenti

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.

Prajiturica cu albusuri si mac

Am facut prajitura cu galbenusuri acum e randul albusurilor care au ramas ,si asa cu 11 oua am facut doua delicioase prajiturele Ingrediente-8 albusuri 200gr zahar 100gr mac 100gr nuca cocos 4 linguri pline cu faina un plic praf copt(15 gr) un praf sare Modul de preparare-de bat bine albusurile spuma cu un praf sare,se aduga apoi zaharul,separat se amesteca faina cu macul si nuca de cocos si toate acestea se aduga peste albusuri,se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copr. Crema-500ml lapte 3 linguri pline cu faina un praf sare 275 gr zahar 200gr margarina sau unt Se amesteca cu grija laptele cu faina ca sa nu faca cocoloase,se aduga zaharul si se pune la fiert pana se ingroasa,se adauga esenta vanilie ,si cand e calduta se adauga untul,se taie blatul in doua si se pune crema.