Am cumparat o forma de silicon pentru torturi moderne si in cutie m gasit o reteta a unui tort cu crema de lamaie si banane caramelizate,un deliciu.L am facut dar nu l-am terminat pt ca nu am avut sray velvet piture pentru ai da deasupra sau o glazura oglinda(nu aveam ingredientele necesare).Asa neterminat s-a mancat e o combinatie de gusturi deosebita dulcele acrisor al lamaiei cu dulcele caramelului si al bananei
Ingrediente
Pandispan-4 oua,120 gr faiana,120 gr zahar,coaja de la o lamaie.
Pandispan-4 oua,120 gr faiana,120 gr zahar,coaja de la o lamaie.
Crema de lamaie 100 gr zeama lamaie,30 gr lapte,15 gr coaja lamaie,3 oua,160gr unt,3 foi geelatina,100 gr frisca,120gr zahar.
Banane caramelizate 500 gr banane,55 gr unt,125 gr zahar,40 ml apa
Pt decorat 1 spray velvet
Pt decorat 1 spray velvet
Modul de preparare Pndispanul se separa albusurile de galbenusuri ,albusurile se bat spuma cu zaharul se adauga apoi galbenusurile coaja de lamaie si faina amestecand lejer de sus i njos,se pune compozitia in tava eu am folosit tava de cuptor si se coac 20 minute la 180 grade ,cand e rece se decupeaza doua cercuri cu diametrul mai mic decat al formei de silicon.
Crema de lamaie se pun la fiert ouale,sucul de lamaie zaharul coaja de lamaie lapte pt 15 minute amestecand continuu se da deoparte si se aadauga gelatina in prealabil hidratata in apa si stoarsa bine de apa se amesteca si se lasa la racit ,cand e rece se adauga frisca batuta amestecand lejer.
Banane caramelizate se pune intr o cratita zaharul apa si se pune pe foc cand zaharul e topit se adauga untul si se fierbe pana cand se obtine un caramel si se adauga bananele taiate felii mai groase si se mai lasa circa 2 minute pe foc apoi se pune la racit.
Montarea tortului se pune un strat de crema pe fundul formei de silicon peste care se pun jumatate din banane peste se pune un disc de pandispan apoi iar crema banane si se inchide cu cel de al doilea disc d pandispan se pune la congelator .Cande e congelata bine se scoate din forma .Se finalizeaza cu spray velvet sau cu o glazura sau se serveste asa cum l-am devorat noi
Commenti
Posta un commento