Passa ai contenuti principali

Tort cu crema lamaie si banane caramelizate



Am cumparat o forma de silicon pentru torturi moderne si in cutie m gasit o reteta a unui tort cu crema de lamaie si banane caramelizate,un deliciu.L am facut dar nu l-am terminat pt ca nu am avut sray velvet piture pentru ai da deasupra sau o glazura oglinda(nu aveam ingredientele necesare).Asa neterminat s-a mancat e o combinatie de gusturi deosebita dulcele acrisor al lamaiei cu dulcele caramelului si al bananei
Ingrediente
Pandispan-4 oua,120 gr faiana,120 gr zahar,coaja de la o lamaie.
Crema de lamaie 100 gr zeama lamaie,30 gr lapte,15 gr coaja lamaie,3 oua,160gr unt,3 foi geelatina,100 gr frisca,120gr zahar.
Banane caramelizate 500 gr banane,55 gr unt,125 gr zahar,40 ml apa
Pt decorat 1 spray velvet
Modul de preparare Pndispanul se separa albusurile de galbenusuri ,albusurile se bat spuma cu zaharul se adauga apoi galbenusurile coaja de lamaie si faina amestecand lejer de sus i njos,se pune compozitia in tava eu am folosit tava de cuptor si se coac 20 minute la 180 grade ,cand e rece se decupeaza doua cercuri cu diametrul mai mic decat al formei de silicon.
Crema de lamaie se pun la fiert ouale,sucul de lamaie zaharul coaja de lamaie lapte pt 15 minute amestecand continuu se da deoparte si se aadauga gelatina in prealabil hidratata in apa si stoarsa bine de apa se amesteca si se lasa la racit ,cand e rece se adauga frisca batuta amestecand lejer.
Banane caramelizate se pune intr o cratita zaharul apa si se pune pe foc cand zaharul e topit se adauga untul si se fierbe pana cand se obtine un caramel si se adauga bananele taiate felii mai groase si se mai lasa circa 2 minute pe foc apoi se pune la racit.
Montarea tortului se pune un strat de crema pe fundul formei de silicon peste care se pun jumatate din banane peste se pune un disc de pandispan apoi iar crema banane si se inchide cu cel de al doilea disc d pandispan se pune la congelator .Cande e congelata bine se scoate din forma .Se finalizeaza cu spray velvet sau cu o glazura sau se serveste asa cum l-am devorat noi

Commenti

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Dulce vegan cu zmeura

Simplu foarte simplu de facut dar zmeura ii confera un gust deosebit,este acelasi aluat de la muffins pe care le-am facut aneterior doar ca am copt separat doia foi si le-am unit cu gem de zmeura. Ingrediente 250 gr faina,160 gr zahar,8 gr praf copt,250 ml apa minerala,30 ml ulei floarea soarelui ,coaja rasa de la o lamaie,esenta vanilie ,un praf sare si gem de zmeura. am facut aceasta reteta de doua ori si am copt separat 2 foi

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...