Passa ai contenuti principali

Seadas





Ce ne-a placut in Sardegna anul acesta?...Marea limpede ,nisipul alb dar si dulcele lor specific Seadas.....un tip de gogoasa umpluta cu branza in care se pune coaja de portocaa sau lamaie prajite in ulei si servite calde cu miere sau zahar pudra,noua ne plac cu miere ...un gust putin sarat al branzei cu aroma de portocala se potriveste de minune cu mierea dulce .....
Reteta: in aluat am pus 500 semola, (se poate si faina)un praf sare ,50 gr untura si apa calduta cat e necesar pt a face un aluat bun de intins nu foarte dur.se face un aluat din aceste ingrediente si se lasa la rece 1 ora.Iar ca umplitura am folosit prima data un sardo fresco dar nu prea de topea bine cand era cald nu se intindea ca mozzarella asa ca acum am folosit scamorza
data pe razatoare apoi pus la topit intr o cratita cu putina apa si coaja rasa de lamaie cand e topit am scurs excesul de apa si am pus branza topita pe hartie de copt un strat inalt de circa 2 -3 mm si am lasat o la racit.aluatul se intinde f f subtire si se taie discuri de 10cm diametru.cand branza s a racit se taie discuri de 6 cm ,intre doua discuri de aluat se pune unul de branza se umezeste cu apa marginea discului de aluat si se lipesc cele 2 discuri se apasa cu furculita pe margine .se prajesc in ulei abundent,se servesc calde cu miere sau zahar pudra.eu prefer cu miere(Anca Popovici

Commenti

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Dulce vegan cu zmeura

Simplu foarte simplu de facut dar zmeura ii confera un gust deosebit,este acelasi aluat de la muffins pe care le-am facut aneterior doar ca am copt separat doia foi si le-am unit cu gem de zmeura. Ingrediente 250 gr faina,160 gr zahar,8 gr praf copt,250 ml apa minerala,30 ml ulei floarea soarelui ,coaja rasa de la o lamaie,esenta vanilie ,un praf sare si gem de zmeura. am facut aceasta reteta de doua ori si am copt separat 2 foi

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...